U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Rellen na einde EK voor elftal Nederland
Op tientallen plaatsen in Nederland zijn gisteren na afloop van de door Nederland in Amsterdam verloren halve finale van het EK voetbal relletjes uitgebroken. De politie verrichtte in totaal honderdvijftig tot tweehonderd arrestaties.

Doorbraak in genetische manipulatie zoogdieren
Dankzij een nieuwe techniek is het nu mogelijk om bij vee en andere zoogdieren bepaalde genen uit te schakelen (knock out) of om nieuwe genen op precies de gewenste plaats in de chromosomen in te brengen. Tot nu was deze precisie (gene targeting) alleen mogelijk bij muizen. Varkens zouden met deze techniek bijvoorbeeld beter geschikt kunnen worden gemaakt voor xenotransplantatie (gebruik van dierenorganen voor mensen).

Centrumproject Utrecht aanvaard
De gemeenteraad van Utrecht heeft gisteren ingestemd met de uitvoering van het Utrecht Centrum Project, een grootschalige verbouwing van het stationsgebied. Leefbaar Utrecht en de Socialistische Partij stemden tegen.

Oostenrijk stemt in met onderzoek
Oostenrijk is gisteren schoorvoetend akkoord gegaan met het voorstel van de veertien andere landen van de Europese Unie om drie 'wijzen' een onderzoek te laten doen naar de situatie van de mensenrechten in het land. Kanselier Schüssel zei teleurgesteld te zijn, maar beloofde toch medewerking.

Bijna 500 doden bij veerbootramp
De ramp met een veerboot bij het Indonesische eiland Sulawesi heeft vermoedelijk 492 mensen het leven gekost. Gisteren was er nog sprake van 270 passagiers. De opvarenden van de gezonken veerboot waren bewoners van het Molukse eiland Halmahera die wegens het religieuze geweld waren gevlucht.

Doema eens met hervormingsplan
De Doema heeft vandaag in laatste lezing de door president Poetin gewenste hervorming van het regionaal bestuur in Rusland goedgekeurd. Eerder deze week wees de Federatieraad - de Russische Senaat - de hervorming af. In de Federatieraad zitten de regionale leiders die veel macht verliezen.

CPB verwacht grotere groei van economie: 4,5 pct
De Nederlandse economie groeit dit jaar nog harder dan was verwacht. Het Centraal Planbureau (CPB) stelde vanmorgen de groeicijfers opnieuw bij, van 4 procent naar 4,5 procent dit jaar en van 3,5 naar 4 procent volgend jaar. Een half procent groei levert ruim vier miljard gulden op. De groei wordt veroorzaakt door toename van de wereldhandel. Deze bedroeg vorig jaar ruim 5 procent, dit jaar verwacht het CPB een groei van 10 procent. De inflatie stijgt dit jaar naar 2,5 procent; voor volgend jaar wordt 3,5 procent geraamd.

Achmea werkt aan beursgang
Verzekeraar Achmea gaat als onderdeel van het Europese samenwerkingsverband Eureko naar de beurs. Volgens een zegsman van Achmea moet Eureko uitgroeien tot een Europese financiële dienstverlener.

Autoverzekering wellicht duurder
De premies voor de autoverzekeringen gaan binnenkort waarschijnlijk omhoog. De Nederlandse verzekeraars zeggen verlies te maken op deze verzekeringen door de forse groei van de autoschade.

Morgen zonnige perioden en vrijwel overal droog. Weinig wind. Maxima van 18 tot 22 graden. Vooruitzichten voor zondag tot en met woensdag: Zondag en maandag vrij warm en enkele regen- en onweersbuien, daarna koeler en licht wisselvallig.


NRC Webpagina's
30 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad