24/7 Media Europe ad
Maandag 5 juni 2000
NRC HANDELSBLAD
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
NRC Handelsblad heeft een nieuwe site voor leerlingen en docenten in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs: studiehuis.nrc.nl.
Opbrengst GSM-veiling naar 18-jarigen? Geef je mening in de stemming.
Het monopolie van de oliemaatschappijen en de hoge benzineprijzen in Economie voor jou.
Gerrit Komrij, dichter des Vaderlands, maakte een sonnet "Leegte na de ramp".
Expo 2000 in Profiel.
De digitale leestafel: platenwinkels verdwijnen binnen een jaar.
In het nieuws:
Dossier Rechtszaak Bouterse
Dossier EK 2000
Dossier Enschede
Dossier Telecom
Dossier KPN Telecom
Cahier KPN Mobile
Cahier Baan

Euro 2000


ALEXANDRIË - Op de bodem van de Middellandse Zee, dichtbij Alexandrië, hebben Franse en Egyptische archeologen resten gevonden van de twee klassieke Egyptische steden Herakleion en Menouthif. Op de foto een dioriet (groensteen) beeld van een koning uit de XXVI -ste Dynastie (654-525 v. Chr.)
(Foto Reuters/Christoph Gerik)

Doorbraak blijft uit op top Moskou
De Amerikaanse president Bill Clinton en zijn nieuwe Russische ambtgenoot Vladimir Poetin hebben gisteren in Moskou twee wapenverdragen getekend. Maar een doorbraak in de verkilde wederzijdse relaties bleef uit.

Clinton breekt lans voor persvrijheid
President Clinton heeft in Moskou niet slechts gesproken over kernwapens, economie en Tsjetsjenië. Hij trok ook, indirect, ten strijde voor de persvrijheid in Rusland.

Witte muren, geen franje en 650 computerschermen
Het grootste internetcafé ter wereld opent vandaag in het centrum van Amsterdam zijn deuren.

Kort nieuws
Medianieuws
Radio en televisie
Dossiers & Cahiers
Documenten
Economie voor jou
Digitale Leestafel
Apestaartje
Film en Video - premières
Profiel
Gastenboek


Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag
24/7 Media Europe ad


Krekel
Krekel
Wat zouden ze in hun schild voeren?

Beatrix praat in België over de wereld
Terwijl in de Nederlandse polder volop werd gediscussieerd over inperking van de macht van koningin Beatrix op het binnenlands bestuur, was zij zelf bezig met de voorbereiding van gesprekken over iets anders: hoe runnen we de wereld.

Papoea's zeggen nee tegen gezag van Indonesië
Het Indonesische gezag over de provincie Papoea (voorheen Irian Jaya) heeft geen wettige grondslag en de Papoea's zijn sinds 1961 rechtens 'vrij'. Dat staat in de slotresolutie die afgevaardigden van het Papoevolk, in congres bijeen in de provinciehoofdstad Jayapura, gisteren hebben aangenomen.

 
Na Fiji nu ook coup in Solomon Eilanden
Gewapende rebellen hebben vanochtend de macht overgenomen in Honiara, de hoofdstad van de Solomon Eilanden, een eilandgroep in de Grote Oceaan ten noordoosten van Australië. Zij eisen het aftreden van minister- president Bartolomew Ulufa'alu. Voorzover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen bij de machtsovername.

Archeologen vinden sporen oude steden
Een Egyptisch-Frans archeologenteam heeft in de Middellandse Zee bij Alexandrië de resten gevonden van twee Egyptische steden. De steden werden gebouwd in de zevende of zesde eeuw voor Christus.

Brussel wil BTW op internetdiensten
De Europese Commissie wil BTW heffen op producten die aan consumenten via internet worden verkocht door firma's van buiten de Europese Unie. Het voorstel betreft alleen 'diensten' die elektronisch worden geleverd, zoals software, spelletjes en muziek.

Gnutella zit internetondernemer dwars
Nieuwe software maakt het eenvoudiger via internet muziek- of filmfragmenten uit te wisselen zonder tussenkomst van derden. Een virtuele ruilbeurs voor particulieren. De centrale rol van bekende commerciële websites wordt hierdoor bedreigd.

Voor welk concept kiest de bondscoach?
Het Nederlands elftal besloot de trainingsstage in Zwitserland met een 3-1 zege op Polen. Maar bondscoach Frank Rijkaard worstelt nog steeds met de tactiek. Kiest hij toch voor de Hollandse stijl met twee buitenspelers?


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
Poetin en Clinton
Denk er nog eens over na zei Bill Clinton vanmorgen met zoveel woorden tegen de Doema. We zullen er nog eens een nachtje over slapen, was de boodschap van gastheer Poetin geweest toen de Amerikaanse president zijn pleidooi voor de oprichting van een antiraketschild in de beslotenheid van een tweegesprek had gehouden.


Columns

J.L. Heldring
H.J.A. Hofland
Roel Janssen
CS Vrijdag
Elsbeth Etty
Karel Knip
Leo Prick
Youp van 't Hek

( s e r v i c e )

E-mail
Colofon
Bezorging
Abonnement