U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
24/7 Media Europe ad
N R C   H A N D E L S B L A D  -  K O R T   N I E U W S
NIEUWS  TEGENSPRAAK  SUPPLEMENT  DOSSIERS  ARCHIEF  ADVERTENTIES   SERVICE

 NIEUWSSELECTIE 
 KORT NIEUWS 
 RADIO & TELEVISIE 
 MEDIA 

Doorbraak blijft uit op top Moskou
MOSKOU, 5 JUNI. De Amerikaanse president Bill Clinton en zijn nieuwe Russische ambtgenoot Vladimir Poetin hebben gisteren in Moskou twee wapenverdragen getekend. Maar een doorbraak in de verkilde wederzijdse relaties bleef uit.

Papoea's zeggen nee tegen gezag van Indonesië
JAYAPURA, 5 JUNI. Het Indonesische gezag over de provincie Papoea (voorheen Irian Jaya) heeft geen wettige grondslag en de Papoea's zijn sinds 1961 rechtens 'vrij'. Dat staat in de slotresolutie die afgevaardigden van het Papoevolk, in congres bijeen in de provinciehoofdstad Jayapura, gisteren hebben aangenomen.

Voor welk concept kiest de bondscoach?
LAUSANNE, 5 JUNI. Nog een week heeft bondscoach Frank Rijkaard om zijn ideale Nederlands elftal te formeren voor de openingswedstrijd op het Europees kampioenschap tegen Tsjechië. Maar nog altijd worstelt Oranje met de tactiek. Ook in de met 3-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen de al vier weken vakantie vierende Polen had de Nederlandse ploeg een experimenteel karakter.

Type BAe-146 gevaarlijk bij vliegen in wolken
LONDEN, 5 JUNI. De acht vliegtuigen van het type BAe-146 die bij KLM- dochter KLM-UK vliegen worden gevaarlijk in de wolken boven een hoogte van 26.000 voet (7,8 kilometer). De Britse vliegtuigbouwer BAe Systems heeft alle maatschappijen die met de BAe-146 vliegen gewaarschuwd na een reeks incidenten met het toestel.

Coup op Solomon Eilanden
CANBERRA, 5 JUNIGewapende rebellen hebben vanochtend de macht overgenomen in Honiara, de hoofdstad van de Solomon Eilanden, een eilandengroep in de Grote Oceaan. Zij eisen het aftreden van minister- president Bartolomew Ulufa'alu. Voorzover bekend zijn er geen slachtoffers.

Bouterse voor president van NF
PARAMARIBO, 5 JUNI. Desi Bouterse, de leider van de Millennium Combinatie, heeft gisteren gezegd dat zijn partij "ongeconditioneerd" zal stemmen voor een president van het Nieuw Front (NF).

Wereldrecord Inge de Bruijn
DRACHTEN, 5 JUNI. Inge de Bruijn heeft gisteren op de slotdag van de NK zwemmen in Drachten haar wereldrecord op de 50 meter vrije slag verbeterd. De 26-jarige zwemster legde de afstand af in 24,48 seconden.

Hockeyteams winnen toernooi
AMSTELVEEN, 5 JUNI. Zowel de Nederlandse mannen- als de vrouwenploeg heeft in Amstelveen de Champions Trophy gewonnen. Beide teams versloegen in de finales Duitsland.

BTW op internet
BRUSSEL, 5 JUNI. De Europese Commissie wil BTW heffen op producten die aan consumenten via internet worden verkocht door firma's van buiten de Unie.

Serviërs Kosovo
PRISTINA, 5 JUNI. De Kosovo-Serviërs hebben hun samenwerking met het VN-bestuur in Kosovo voorlopig gestaakt wegens het geweld tegen Serviërs.

Enkele bui
In de ochtend zon en droog. In de middag en avond enkele buien. Maxima rond 16 graden. Matige westenwind. Vooruitzichten tot zaterdag: Overwegend droog, warmer en meer zon.


NRC Webpagina's
5 JUNI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC Handelsblad