NRC Handelsblad: vandaag Zaterdag 26 februari 2000
NRC HANDELSBLAD
* TEGENSPRAAK    * SUPPLEMENT    AGENDA    ARCHIEF    ADVERTENTIES    SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
bolletje Stoffige tafel versus flitsen-de spreadsheet in Economie voor jou.
bolletje Johann Sebastian Bach 250 jaar na zijn dood in Profiel.
bolletje Gratis software wordt aftrekbaar in Apestaartje.
bolletje Trouwen met miljonairs in de Digitale Leestafel.
bolletje Stemming: Is de monarchie aan vernieuwing toe?
bolletje In het nieuws:
Dossier IRT-Vervolg
Dossier Amerikaanse verkiezingen
Dossier Oostenrijk
Dossier EK 2000
Dossier Multiculturele Samenleving
Dossier Kosovo
Dossier Echelon
bolletje Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag.
Den Haag

( a d v e r t e n t i e s )



Enkele duizenden mensen hebben gistermiddag in Amsterdam bij het monument De Dokwerker de februaristaking van 1941 herdacht. De staking in Amsterdam en omgeving was een protest tegen razzia's waarbij joden werden opgepakt. Voor het standbeeld werd een defilé gehouden en werden bloemen neergelegd.
(Foto Elske Oosterbroek)

Akkoord rijpt over begrotingsoverschot
De paarse coalitiefracties zien kans om ingrijpende nieuwe afspraken voor het verdelen van de miljardenmeevallers te vermijden. Dit kan door de extra uitgaven, die zijn gereserveerd voor 2001 en 2002, naar voren te halen en al dit jaar en volgend jaar te doen.

* Het fileren van de miljardenbuit
De tweede paarse coalitie heeft miljarden extra te besteden dankzij de goed draaiende economie. De precieze omvang van de meevallers staat nog niet vast, maar het gevecht om de verdeling van de buit is losgebrand. De PvdA wil investeren, de VVD wil vooral de staatsschuld verminderen en D66 heeft precies daar tussenin positie gekozen.

* Spreiding voorkomt zwarte scholen
Veel allochtone leerlingen in één stad en toch geen zwarte scholen. Hoe kan dat? Wethouders van de gemeenten Tiel, Doesburg en Maassluis over hun spreidingsbeleid.

* KFOR: geen crisis, meer troepen nodig
De NAVO bezint zich de komende dagen op versterking van haar vredesmacht KFOR, maar ontkent dat haar vredesoperatie in Kosovo in een crisis verkeert door de onrust in Mitrovica.

* Mitrovica is strijdtoneel van 'post-oorlog krijgers'
Met de lente is het geweld terug in Mitrovica. Albanese 'post-oorlog krijgers' proberen de laatste stelling van de Kosovo-Serviërs in te nemen. 'Het zijn net kinderen'.

*
* Kort nieuws
* Medianieuws
* Radio en televisie
* Dossiers
* Documenten
* Economie voor jou
* Digitale Leestafel
* Apestaartje
* Film en Video - premières
* Profiel
* Gastenboek


( a d v e r t e n t i e s )


Krekel
Krekel
Steeds meer
wintersporters
hebben een board
voor hun kop

 

( a d v e r t e n t i e s )

Volgende week zaterdag bij NRC Handelsblad:

* Ackermans wil belang in bouwconcern
De Belgische investeringsgroep Ackermans & Van Haaren tracht nog dit weekeinde samen met Hollandsche Beton Groep de vijandelijke overnamepoging door Boskalis af te slaan.

* 'Baggermarkt staat op exploderen'
De miljarden lokken. Een nieuw pretpark van Disney in Hongkong en een terminal in Singapore. Om die opdrachten binnen te halen, kan Boskalis de capaciteit van HBG goed gebruiken. Maar ook de Belgen willen meedoen.

* Voetbalvrienden
Tobias en Karel waren Nuon en Vitesse. Maar toen de rekeningen open bleven staan, greep de top van het overheidsbedrijf in. 'Nog één kik en we halen de trekker over.'

* Vitesse geeft voorkeur aan saneren club
De Arnhemse voetbalclub Vitesse is fi nancieel in nood, maar heeft gelukkig nog energiemaatschappij NUON om op terug te vallen. Dat was de boodschap waarmee interim-voorzitter Jan Konings gisteren voor het eerst officieel in de openbaarheid trad.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
* Geen feest achter tralies
HET EUROPESE voetbalkampioenschap (EK) moet en zal een feest zijn. Het cliché 'voetbal is oorlog' is immers afgesleten en bovenal onaantrekkelijk. Het toernooi in Nederland en België mag daarom geen semi-militair oefenkamp worden. Voor de toeschouwers en andere liefhebbers is de sport een belangrijke én plezierige bijkomstigheid in het dagelijks leven. En dat dient het te blijven: een drie weken durend sportief evenement.


Z A T E R D A G S   B I J V O E G S E L
* 'Ik treed het Nederlandse volk met uitgestoken hand tegemoet'
De Franse kernproeven zijn voorbij en er is wederzijds respect voor elkaars drugsbeleid. Dus moeten Nederland en Frankrijk de banden aanhalen, zegt president Chirac. Als eerste Franse staatshoofd in zestien jaar tijd brengt hij komende week een staatsbezoek aan ons land. 'De minder sterke momenten uit het recente verleden laten we achter ons.'

W E T E N S C H A P   E N   O N D E R W I J S
* Snel bloed
De Omloop Het Volk opent dit weekend het wielerseizoen. Daarmee is ook de jacht op de onopspoorbaar geachte epo-doping weer open. Volgens epo-deskundige prof.dr. J.J. Marx is epo echter best aantoonbaar.

Columns

* J.L. Heldring
* H.J.A. Hofland
* Youp van 't Hek
* Elsbeth Etty
* Karel Knip
* Roel Janssen
* CS Vrijdag
* Leo Prick

( s e r v i c e )

*E-mail
*Colofon
*Bezorging
*Abonnement

( a d v e r t e n t i e s )