U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Vermiste journalist Babitski is boven water
De vermiste Russische journalist Andrej Babitski, wiens lot wereldwijd verontwaardiging heeft losgemaakt, is terecht. Gisteravond nam hij voor het eerst in veertig dagen onverwachts telefonisch contact op met zijn vrouw Ljoedmila.

Slimme robotjes steken websites in de rugzak Na een handvol mislukte plannen heeft onderneemster Christine Karman het geld om een idee te verwezenlijken. Vijf kleurige ronde wezentjes verzamelen op Internet websites in hun rugzak.

De man die dieper wil
Hij behoorde tot de uitverkorenen van Joop van den Ende, in 1990. Samen met Ton Elias en Hugo van Rhijn zou Rolph Pagano (1959) het sterrennet TV10 van een journalistiek smoel gaan voorzien. Maar toen het misging met TV10 had Pagano zijn buik een beetje vol van het oppervlakkige televisiewereldje. "Ik zocht naar verdieping in mijn leven. Ik kreeg een beetje het speedboat-gevoel."

Hoe je de prehistorie kan verknallen
Zowel de BBC als Teleac zijn deze maand begonnen met een documentairereeks over de prehistorie. 'Ape-man' is mislukt; 'Nederland in de prehistorie' houdt zich wél aan de feiten.


Het zijn het soort mensen dat eenvoudig een spelletje Triviant wint omdat ze weten hoeveel spieren de slurf van een olifant bevat (40.000), dat Louis Pasteur smetvrees had en Koning Louis XIV 413 bedden. Maar ook triviale kennis is te leren. De site Absolute Trivia geeft dagelijks nieuwe informatie, die soms in de categorie absolute nonsens valt, maar meestal handige feitjes zijn. De makers melden dat de site nu al meer dan 10.000 feiten bevat. Via deze site is ook een Triviant- achtig spel te spelen en je hoeveelheid onzinnige kennis te testen. (www.absolutetrivia.com)

NRC Webpagina's
26 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)