U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

M A K E R S :
De man die dieper wil
Hij behoorde tot de uitverkorenen van Joop van den Ende, in 1990. Samen met Ton Elias en Hugo van Rhijn zou Rolph Pagano (1959) het sterrennet TV10 van een journalistiek smoel gaan voorzien. Maar toen het misging met TV10 had Pagano zijn buik een beetje vol van het oppervlakkige televisiewereldje. "Ik zocht naar verdieping in mijn leven. Ik kreeg een beetje het speedboat-gevoel."


T V   V O O R A F :


Artemisia
"Ik ga niet vooruit als ik geen naakte mannen schilder!" Het is 1610 en Artemisia Gentileschi, dochter van schilder Orazio Gentileschi, heeft besloten haar artistieke ambities niet langer te onderdrukken. Alleen weigert haar vader haar mannelijke naaktmodellen te laten natekenen - dat idee vindt hij onverdraaglijk. Maar Artemisia trekt zich er niets van aan. Als we Agnès Merlets gelijknamige film uit 1997 mogen geloven tekent ze voornamelijk naakte mannen, vanaf dat moment, al dan niet in het geniep.


T V   V O O R A F :


Filmer met gevoel voor Duitse nervositeit
Hij zou een prachtig prototype zijn van de Duitse aristocraat, zo'n Erich von Stroheim-achtige Pruis. Met zijn lapje voor het ene oog, een monocle voor het andere. Fritz Lang (1890-1976) is alleen geen Duitser maar Oostenrijker van geboorte. Maakt niet uit, hij is Duits naar keuze, en hij was met F.W. Murnau en G.W Pabst de belangrijkste vertegenwoordiger van de gouden tijd van de Duitse cinema.


T V   H E E R T J E :


De Zap-Oorlog
Programmamakers zijn er inmiddels achter dat kijkers constant zitten te zappen. Wanhopig op zoek naar een leuk programma. Of in ieder geval een flard van iets dat best eens interessant zou kunnen worden. Aan de hand van allerlei statistieken is uitgerekend om de hoeveel minuten iets spannends moet gebeuren.


T V   V O O R A F :


Hoe je de prehistorie kan verknallen
Zowel de BBC als Teleac zijn deze maand begonnen met een documentairereeks over de prehistorie. 'Ape-man' is mislukt; 'Nederland in de prehistorie' houdt zich wél aan de feiten.


NRC Webpagina's
26 FEBRUARI 2000


Digitale

Apestaartje


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)