U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Akkoord rijpt over begrotingsoverschot
De paarse coalitiefracties zien kans om ingrijpende nieuwe afspraken voor het verdelen van de miljardenmeevallers te vermijden. Dit kan door de extra uitgaven, die zijn gereserveerd voor 2001 en 2002, naar voren te halen en al dit jaar en volgend jaar te doen.

Chirac: band met Nederland nauwer
De spanningen tussen Nederland en Frankrijk behoren goeddeels tot het verleden. De Franse kernproeven zijn voorbij, Parijs heeft zijn testbasis in de Grote Oceaan ontmanteld. Op drugsgebied worden de verschillen van opvatting gerespecteerd en is de samenwerking nu voorbeeldig.

Dat zegt president Chirac, die maandag en dinsdag een staatsbezoek aan
Nederland brengt, in een gesprek met deze krant. Nederland is volgens hem een grote en sterke natie, die diplomatiek en economisch telt in de wereld en in Europa, de grootste buitenlandse investeerder in Frankrijk, 'een mogendheid' waar Frankrijk graag nauwer mee samenwerkt.

Kok bereid tot spijtbetuiging aan Indonesië
Premier Kok is bereid tijdens een volgend bezoek aan Indonesië in het openbaar spijt te betuigen voor het Nederlandse optreden tijdens de koloniale periode. Tijdens zijn wekelijkse vraaggesprek zei hij gisteravond er "geen moeite mee te hebben om aan president Wahid duidelijk te maken dat het spijtig is wat er onder Nederlandse verantwoording is gebeurd".

Kabinet: Borssele gaat toch dicht
Het kabinet wenst de politieke discussie over het al dan niet langer openhouden van de kerncentrale in het Zeeuwse Borssele niet te heropenen. Dit heeft premier Kok gisteren op zijn wekelijkse persconferentie verklaard. Diefstal doeken van Helmantel Uit het huis van de Groningse beeldend kunstenaar Henk Helmantel in Westeremden zijn donderdagnacht 35 schilderijen gestolen. De waarde wordt geschat op 1,1 miljoen gulden.

Belgen komen HBG te hulp
De Belgische investeringsgroep Ackermans & Van Haaren tracht nog dit weekeinde samen met Hollandsche Beton Groep de vijandelijke overnamepoging door Boskalis af te slaan.

Chaos WK sprint
Op het WK sprint in Seoul hebben problemen met de tijdwaarneming vanmorgen voor een chaos gezorgd. In haar rit op de 500 meter kwam Nederlands kampioene Andrea Nuyt ten val. Daarmee verspeelde ze haar kansen op een goede eindklassering.

Een en al zon
Zonnig en enkele stapelwolken bij middagtemperaturen van 8 tot 10 graden. Zuidwestelijke wind. Vooruitzichten tot woensdag: Zondag vrij zonnig met toenemende bewolking. Vanaf maandag opnieuw wisselvallig. Middagtemperatuur eerst circa 12, later afnemend naar 8 graden.


NRC Webpagina's
26 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)