U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   S P O R T
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S c h a k e l s
Gelredome - Vitesse

Vitesse

NUON


Rentree van Aalbers niet bespreekbaar

Door onze sportredactie
ROTTERDAM, 23 FEBR. Voor de afgezette voorzitter Karel Aalbers is er geen weg meer terug naar Vitesse. Tijdens topberaad gistermiddag in het Gelredome heeft de spelersraad van de Arnhemse club te horen gekregen dat een rentree van de populaire clubman onbespreekbaar is.

Leden van de raad van toezicht, van het nieuwe bestuur en van hoofdsponsor NUON fungeerden als gesprekspartners van aanvoerder Van Hintum, Jochemsen, Kreek en Van den Brom. "We hebben geprobeerd alle partijen rond Aalbers nader tot elkaar te brengen", zei Van Hintum. "Wij wilden hem graag terug. Als mens en als voorzitter hebben wij Aalbers heel hoog zitten. We hebben ook een hele sterke emotionele binding met hem. Maar al snel werd ons duidelijk gemaakt, dat een verzoening niet meer mogelijk was."

Trainer Koeman voerde afgelopen maandag al een gesprek met de machthebbers bij Vitesse. Nadat de oud-international garanties had gekregen voor de nabije toekomst van de club besloot hij zijn werkzaamheden in Arnhem voort te zetten. In principe wil NUON alle financiële problemen bij Vitesse oplossen. Ook heeft de sponsor toegezegd dat de selectie op basis van de bestaande afspraken met Aalbers mag worden versterkt.

Zowel Koeman als de spelersgroep voelde zich geen partij in het (financiële) conflict tussen Aalbers enerzijds en de raad van toezicht en NUON anderzijds. Toch moesten ze een standpunt innemen. "Ik besef de gevolgen van mijn beslissing, maar ik kan daar verder niets aan doen", zei Koeman. Persoonlijke omstandigheden maakten het voor Koeman ook vrijwel onmogelijk om zijn contract tot medio 2002 in te leveren. Deze week is hij met zijn gezin naar Oosterbeek verhuisd, waar zijn kinderen al een nieuwe school hebben gevonden. "Alleen al uit sociale overwegingen kan ik het niet maken om nu weer meteen te vertrekken bij Vitesse", bekende hij.

Van Hintum: "De trainer was een hele belangrijke schakel in het geheel. Hij stond in deze zaak met zijn rug tegen de muur. Hij heeft maandagavond zijn besluit genomen en wij hebben als spelersgroep nu ook het hoofdstuk-Aalbers afgesloten. We moeten zo snel mogelijk terugkeren naar het voetbal bij Vitesse. Maar het is duidelijk, dat deze kwestie bij iedereen diepe sporen achterlaat. Karel Aalbers was een wereldman voor de club."

NUON-woordvoerder Knoers herhaalde dat voor Aalbers het eindpunt is bereikt bij Vitesse. "Ons besluit is onomkeerbaar." Volgens Knoers is ingegrepen omdat het financiële tekort begin dit jaar extreem veel hoger was dan afgesproken. "We praten over meer dan 50 miljoen gulden. We hebben deze maand nog net een financiële ramp kunnen afwenden." Vrijdag geeft de raad van toezicht opening van zaken over de financiën van de voetbalclub.

Aalbers liet vanuit Spanje weten nog altijd in een terugkeer te geloven.


Zie ook:

Tekorten Vitesse door transferbeleid (22 februari 2000)
Commissaris Terlouw weg bij Gelredome (19 februari 2000)
Vitesse had binnen jaar tekort 30 mln (18 februari 2000)
'Coup tegen voorzitter al in zomer beraamd' (17 februari 2000)
Aalbers moet bij Vitesse weg als voorzitter (16 februari 2000)

NRC Webpagina's
23 FEBRUARI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)