U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

KFOR neemt bij Serviërs zware wapens in beslag
MITROVICA, 23 FEBR. Amerikaanse KFOR-militairen hebben vanochtend bij een verrassingsactie in het door Serviërs gecontroleerde noorden van Mitrovica in Kosovo een granaatwerper, geweren, granaten en munitie in beslag genomen. Volgens een NAVO-woordvoerder was de actie bedoeld om de Serviërs te laten zien dat KFOR de baas is in Kosovo.

Hermans biedt onderwijs 2,5 pct
ZOETERMEER, 23 FEBR. Voor de nieuwe onderwijs-CAO biedt minister Hermans (Onderwijs) een loonsverhoging van 2,25 procent per 1 maart en 1,5 procent volgend jaar. Dat bod ligt ver onder de eis van de onderwijsbonden, 5 procent per 1 maart 2000 en een extra maatregel van 1,5 procent om 80.000 leerkrachten en directeuren in het basisonderwijs een stap hoger in te schalen.

Republikeinse race weer open na zege McCain
WASHINGTON, 23 FEBR. De Amerikaanse presidentskandidaat John McCain heeft zijn rivaal George W. Bush gisteren verslagen in de voorverkiezingen in Michigan en Arizona. Daarmee ligt de strijd om de Republikeinse nominatie voor de presidentsverkiezingen weer helemaal open.

Mortier blijft toch bij Festspiele
WENEN, 23 FEBR. De Belg Gerard Mortier zal toch tot het einde van zijn contract artistiek directeur blijven van de Salzburger Festspiele. Eerder had hij gezegd na de Festspiele van deze zomer op te stappen, uit protest tegen de deelname van de extreem-rechtse FPÖ aan de Oostenrijkse regering.

Demonstraties na aanslag ETA
MADRID, 23 FEBR. De socialistische politicus Fernando Buesa (53) en diens lijfwacht Jorge Diez Elorza (27) zijn gisteren gedood toen een autobom van de ETA explodeerde in de Spaanse stad Vitoria. Uit protest tegen de aanslag van de Baskische terreurbeweging ETA gingen overal in Spanje tienduizenden mensen de straat op.

Patijn vraagt om orde in Arena
AMSTERDAM, 23 FEBR. De Amsterdamse burgemeester heeft een dringend beroep gedaan op Ajax-voorzitter Van Praag om de orde in het voetbalstadion te handhaven en geen toegangskaarten te verstrekken aan relschoppers.

DSM doorstaat prijsval in chemie
HEERLEN, 23 FEBR. DSM heeft de prijsval op de chemiemarkt vorig jaar zonder veel kleerscheuren doorstaan. Het chemieconcern onderging een winstdaling van 11 procent, ondanks een sterk vierde kwartaal. Het aandeel DSM steeg vanmorgen ruim zes procent tot boven 34 euro.

Later ook zon
De komende nacht en donderdagochtend regen, maar 's middags tijdelijk droog met zon. Maxima 8 9 graden. Meest matige zuidwestelijke wind. Vooruitzichten tot maandag: Vanaf vrijdagmiddag droog en geregeld zonneschijn. Middagtemperaturen stijgend tot ruim 10 graden.


NRC Webpagina's
23 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)