U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   S P O R T
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S c h a k e l s
Gelredome - Vitesse

Vitesse

NUON


Commissaris Terlouw weg bij Gelredome

Door onze sportredactie
Het 'koningsdrama' bij voetbalclub Vitesse rond het gedwongen vertrek van voorzitter Karel Aalbers heeft een nieuw slachtoffer geëist. Voormalig commissaris van de koningin Jan Terlouw legde gisteren zijn functie neer als voorzitter van de raad van commissarissen van het stadion Gelredome.

Terlouw was lid van de raad namens de provincie Gelderland. In overleg met het provinciebestuur zal op korte termijn een opvolger worden benoemd. Terlouw liet in een persverklaring weten dat hij over onvoldoende bevoegdheden beschikte om inhoud te geven aan zijn functie. "Ik was veel te afhankelijk van wat andere partijen wel of niet deden", stelde hij. "Ik liep al langer met het idee rond om te stoppen. De affaire rond Aalbers heeft deze week voor mij de deur dicht gedaan. Op deze manier kan en wil ik niet werken."

Volgens Terlouw, die op 12 juli 1996 de eerste paal sloeg voor het 'stadiontheater', is de financiële situatie van het Gelredome niet zorgelijk. "Vitesse gaat zijn schulden op korte termijn betalen", zei hij. "Die toezegging is mij nog gedaan. Hoe hoog de schuld aan het stadion is, zeg ik niet. Wel denk ik dat Gelredome dit jaar financieel beter zal draaien."

Terlouw constateerde gisteren dat Vitesse en hoofdsponsor Nuon te lang hebben getreuzeld over de vorm van samenwerking tussen de club en Gelredome. "Geplaagd door onzekerheid kwam de motivatie van de medewerkers van Gelredome onder druk te staan. Gelredome en Vitesse moeten vanuit één visie worden aangestuurd. Dat kan door een overname, een fusie of een verregaande samenwerking tussen twee zelfstandige organisaties. Bij al die mogelijkheden is de relatie tussen Vitesse en Nuon in het geding. En daar had ik geen invloed op."

Terlouw liet doorschemeren dat hij zich in de kwestie-Aalbers gepasseerd voelde. "De raad van toezicht heeft zonder mij te raadplegen de directeur van Gelredome de wacht aangezegd. Dat was voor mij eens te meer het bewijs dat ik mijn functie als commissaris geen inhoud kon geven."


Zie ook:

Vitesse had binnen jaar tekort 30 mln (18 februari 2000)
'Coup tegen voorzitter al in zomer beraamd' (17 februari 2000)
Aalbers moet bij Vitesse weg als voorzitter (16 februari 2000)

NRC Webpagina's
19 FEBRUARI 2000


( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)