U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Marokkaans hartzeer op Internet
Marokkaanse jongens en meisjes discussiëren over liefdes, gedwongen huwelijken en Nederland op de Internetsite www.maroc.nl.

Anti-Duits tv-spotje sneuvelt
Energiebedrijf Nuon stopt met een reclamespotje dat het Duitse voetbalelftal belachelijk maakt. Critici vinden dat het filmpje herinneringen oproept aan de gaskamers uit de oorlog.

Het web op met chemie
Hoe breng je een 'wereldidee' in de praktijk? Twee jonge ondernemers zien brood in het elektronisch handelen in chemieproducten. Zij vonden financiers voor hun plan, volgens deskundigen een van de eerste realistische ideeën voor e-commerce in Nederland. Over twee weken moet de website de eerste orders kunnen verwerken.

Beroep NOS tegen NMa
De NOS legt zich niet neer bij de uitspraak van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), die vorige week oordeelde dat de publieke omroep en de HMG (RTL4, RTL5 en Veronica) hun programmagegevens tegen een redelijke prijs aan De Telegraaf moeten leveren.

Prijzenslag op elektronicamarkt
Het Duitse elektronicawarenhuis Media Markt heeft in Rotterdam een prijzenoorlog ontketend. De consument profiteert, vooralsnog. De unie van elektrotechnische ondernemers is bezorgd.

Goeiedag en 25 mille in de knip
Er was eens een duo dat Johnny & Rijk heette. Maar dat bestaat niet meer, want nu zijn er twee duo's. Het ene bestaat uit Rijk de Gooyer (74) en Maarten Spanjer (47); het andere uit John Kraaykamp sr (74) en Johnny Kraaykamp jr die vandaag 46 is geworden. Eén ding is echter niet veranderd: in de reclame zijn de nieuwe duo's nog minstens net zo actief als Johnny & Rijk ooit waren.

Telekom verkoopt netwerk
Deutsche Telekom heeft een deel van zijn kabelnetwerk in de deelstaat Noordrijnland-Westfalen verkocht aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Callahan Associates. Het Duitse telecomconcern wil niet zeggen hoe groot de opbrengst is, maar het zou om ongeveer 5 miljard mark (5,8 miljard gulden). Het lokale net heeft 4,2 miljoen aansluitingen en wordt vooral gebruikt voor het doorgeven van tv- programma's.

Nedgraphics verhoogt winstraming
Automatiseerder Nedgraphics voorziet fraaiere cijfers over het afgelopen jaar dan eerder geraamd. Het bedrijf rekent op een winstgroei van minimaal 60 procent, 10 procent meer dan de vorig jaar berekende groei. De naar boven bijgestelde verwachting volgt uit een belastingdruk die lager is dan het bedrijf had geschat. Eind maart publiceert het bedrijf resultaten. (ANP)

Brussel akkoord met overname E-Plus
De Europese Commissie legt KPN en zijn Amerikaanse partner BellSouth niets in de weg bij hun plannen om de Duitse mobiele operator E-Plus over te nemen. E-Plus is de op twee na grootste op zijn terrein in Duitsland, met een marktaandeel dat met 3,2 miljoen abonnees vorig najaar zo'n 16 procent bedroeg. Volgens de commissie leiden de plannen van KPN en BellSouth niet tot een dominante marktpositie of versterking daarvan. (ANP)


De Dalai Lama zal morgenochtend, naar aanleiding van zijn 60-jarig jubileum als Tibetaans geestelijk leider, om 08.50 uur Nederlandse tijd vragen beantwoorden via BBC News Online. Geïnteresseerden kunnen tot die tijd vragen e-mailen naar de redactie van de site, die vervolgens een selectie maakt om aan de Dalai Lama voor te leggen. Vanaf 09.00 uur staan de antwoorden online. (http://newsvote.bbc.co.uk)

NRC Webpagina's
22 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)