U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Beroep NOS tegen NMa


HILVERSUM, 22 FEBR. De NOS legt zich niet neer bij de uitspraak van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), die vorige week oordeelde dat de publieke omroep en de HMG (RTL4, RTL5 en Veronica) hun programmagegevens tegen een redelijke prijs aan De Telegraaf moeten leveren.

De NOS begint deze week een bezwaarprocedure en wil bovendien in kort geding de bestuursrechter vragen aan die procedure een schorsende werking voor het NMa-besluit toe te kennen.

NOS en HMG moeten van de NMa binnen vier maanden de gegevens leveren aan De Telegraaf. Is er dan nog geen overeenstemming over het tarief, dan moeten de NOS en de HMG elk 50.000 gulden betalen voor iedere week dat ze de gegevens niet overhandigen. De NMa bepaalde bovendien dat van een eventuele bezwaarprocedure geen schorsende werking zou uitgaan.

De NOS gaat nu aan de bestuursrechter vragen ervoor te zorgen dat het besluit van de kartelpolitie wel wordt geschorst zolang de NOS een procedure heeft lopen. De omroep, die stelt dat de NMa eerder nog te kennen gaf dat er ook in deze zaak een schorsende werking zou zijn, begint die procedure deze week. Bij de uitspraak van vorige week zei de NMa echter expliciet dat van een schorsende werking van een procedure geen sprake kan zijn.

De omroepen verdienen aan de omroepgidsen ongeveer 20 tot 25 miljoen gulden per jaar. (ANP)

NRC Webpagina's
22 FEBRUARI 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)