U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

China voert zijn dreigementen tegen Taiwan op
China heeft voor de eerste keer gedreigd Taiwan te zullen aanvallen wanneer het eiland onderhandelingen over hereniging met de Volksrepubliek blijft weigeren. Peking deed die waarschuwing gisteren in een nieuwe beleidsnota over Taiwan.

Drugswinsten naar omkopen sporters
De belangrijkste criminele informant van het IRT-politieteam heeft jarenlang drugswinsten gebruikt om voetballers om te kopen en zo de uitslagen van wedstrijden in heel Europa te beïnvloeden.

Tweede Kamer tevreden met Japanse excuses
De Tweede Kamer tevreden is met de "oprechte excuses" en "diepe spijt" die de Japanse premier Obuchi heeft uitgesproken over het gedrag van het keizerlijke leger in de Tweede Wereldoorlog in het toenmalige Nederlands-Indië. Het Indisch Platform en de Stichting Japanse Ereschulden zijn verheugd over de spijtbetuiging maar betreuren het dat hij die niet voor de Japanse televisie heeft uitgesproken.

VVD verbiedt geheime giften
De VVD neemt alleen nog giften aan van stichtingen die hun boeken openen. De VVD wil zicht hebben op de herkomst van de gelden. Dat heeft het hoofdbestuur gisteravond besloten.

Zeven doden bij lawines in Alpen
Bij een lawine in de Noord-Italiaanse provincie Zuid-Tirol zijn gisteren vier wintersporters omgekomen. In Zwitserland vielen drie doden bij lawines. Deskundigen waarschuwen dat door de verse sneeuw en de hoge temperaturen aanhoudend lawinegevaar blijft bestaan.

Duitse hooligans worden geweerd
De politie van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen probeert te voorkomen dat Duitse voetbalhooligans naar Amsterdam gaan voor de oefenwedstrijd Nederland-Duitsland, die morgen in de Arena wordt gespeeld. Tot nu toe hebben de autoriteiten 41 voetbalfans verboden naar Amsterdam te reizen. Vijfendertig fans moeten zich morgen op een politiebureau melden.

Tekort Vitesse door transfers
Het tekort in de begroting van Vitesse is vooral het gevolg van falend transferbeleid van de voetbalclub. Daarnaast is er veel minder sponsorgeld binnengekomen dan begroot. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van de club voor het seizoen 1999/2000 met een niet voorzien extra verlies van 20 miljoen.

Unilever sluit kwart fabrieken, 25.000 man weg
Unilever schrapt de komende vijf jaar 25.000 banen en sluit een kwart van de huidige 380 fabrieken. Het voedings- en wasmiddelenconcern, waar nu nog 255.000 mensen werken, zet 5 miljard euro (11 miljard gulden) opzij om de saneringsoperatie te bekostigen.

Vannacht en morgenochtend plaatselijk mist. Vooral morgenmiddag af en
toe zon. Vrijwel overal droog. Maximum 7 graden. Zwakke tot matige zuidenwind. Vooruitzichten tot en met zondag: donderdag en vrijdagochtend nog regen. Daarna droog met af en toe zon. Overdag 9 graden.


NRC Webpagina's
22 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)