U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Persberichten
Telkens als vice-premier Jorritsma een paar miljoen voor Economische Zaken uitgeeft, rukt de felicitatiedienst van het NOS Journaal uit. En krijgen we te zien waar het geld aan wordt besteed en hoe we er allemaal beter van worden. We zien nog net niet het applaus van een uur ter redactie in Hilversum, alsof al dat geld naar het Journaal zelf gaat.


T V   V O O R A F :


Een beurt voor vijftig gulden
Reality-tv en steeds openlijker getoonde seks beheersen steeds meer het aanbod op de Nederlandse televisie. De combinatie van die twee, seks in het echt, scoort al helemaal goed. Ontelbaar zijn de 'documentaires' over het leven van hoeren, nachtclub-hostesses, naaktmodellen en striptease- danseressen. Dat de gemiddelde bankhanger blijkbaar zo voyeuristisch en afgestompt is dat hij de voorkeur geeft aan dit soort monotone programmering stemt somber, maar is nog tot daar aan toe. Erger is dat programmamakers het onderwerp prostitutie niet kunnen behandelen zonder te vervallen tot hijgerige sensatiezucht of valse glamour la Pretty Woman.


F I L M   V O O R A F :


Broeikasfilm
Vijftien jaar geleden begonnen de wetenschappers van SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence) te luisteren naar de sterren. Met behulp van schotels en ijverige computeraars thuis (via SETI@home) hopen ze door levende wezens verspreide radiogolven van lichtjaren ver weg op te vangen.


NRC Webpagina's
22 FEBRUARI 2000


Digitale

Apestaartje


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)