U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Kijkspleetjes
Het is hoofddoek en geen hoofddoekje. Dat is het enige nieuwe standpunt dat ik gisteren heb vernomen in het afsluitingsdebat over multiculturalisme van de AVRO: Publieke Tribune. Het kwam van een moslim die nogal hechtte aan dit kledingstuk voor vrouwen en zich stoorde aan dat typisch Nederlandse verkleinwoord.


F I L M   V O O R A F :


Rehabilitatie van een moordenaar
Een man, type grijze 'salaryman', krijgt op kantoor een brief. De schrijfster ervan informeert hem dat zijn vrouw hem tijdens zijn nachtelijke vistochtjes bedriegt met een ander. Op een nacht komt de kantoorklerk vroeger thuis dan normaal, treft eega en minnaar in bed, en steekt in op zijn echtgenote tot de cameralens er rood van ziet. Daarna fietst hij half neuriënd naar het dichtstbijzijnde politiebureau en geeft zichzelf aan. Acht jaar later verlaat hij de gevangenis weer.


F I L M   V O O R A F :


Stille clichéfilm
An Officer and a Gentleman zit vol clichés. Vol jongemannen wier droom het is om straaljagerpiloot te worden. Vol meisjes wier droom het is een straaljagerpiloot aan de haak te slaan, al dan niet door te doen alsof ze zwanger zijn.


NRC Webpagina's
17 FEBRUARI 2000


Digitale

Apestaartje


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)