U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Terugblik met slachtoffers die vorig jaar op de Westfriese Flora besmet werden met de legionella-bacterie. Morgen opent een nieuwe editie van deze bloemententoonstelling. Verder een reportage over een systeem van ruilhandel waarmee asielzoekers in Woudrichem punten kunnen verdienen. TV2, 17.35-18.43u.

Nova. Onder meer een reportage over taxateurs in het moderne, betaalde voetbal. Aanleiding is de op handen zijnde miljoenentransfer van PSV-spits Ruud van Nistelrooij. Ned.3, 22.33-23.03u.

DOCUMENTAIRES

Histories: Een krokodil zwemt nooit alleen. Gaston Eyskens werd vijf keer premier van België en heeft een zeer persoonlijk stempel gezet op bijna veertig jaar politiek. De man verschool zich echter altijd achter een masker. Zijn zonen vertellen over de man achter het masker. Afl.: Vader' Eyskens. Canvas, 20.55-21.45u.

Fred Dibnah's magnificent monuments. Eerste aflevering van een serie over de bouwkundige wonderen van Groot-Brittannië met vanavond de ontwikkeling van de vestingen in Warwick, Edinburgh en Conwy. Afl.: Forts and castles. BBC2, 21.00-21.30u.

Der Austausch. Over de eerste en enige ontvoering van een politicus in de geschiedenis van Duitsland, die van Peter Lorenz, voorzitter van de CDU in Berlijn. ARD, 21.45-22.30u.

Meet the ancestors. Serie over archeologische vondsten in Engeland met vanavond aandacht voor een graf van een jager uit de Bronstijd. BBC2, 22.00-22.30u.

Kloosters: De oorsprong. Slot van een serie over het ontstaan van het kloosterleven. Patmos is het eiland van de Apocalyps, met naakte rotsen en diep uitgesneden baaien. Het eiland wordt gedomineerd door de grijze wallen van het grote, strenge klooster waar 37 monniken wonen. Canvas, 22.20-22.45u.

Horizon. Aandacht voor een zeldzame psychische afwijking waarbij de patiënt meent dat door het laten weghalen van gezonde lichaamsdelen hij beter wordt. Als ze daarvoor geen chirurg kunnen vinden, doen ze het vaak zelf. Afl.: Body dysmorphia. BBC2, 22.30-23.20u.

Wie heeft hier de leiding. Portret van topfunctionaris Nina Brink van de Nederlandse internetprovider World Online. Zij heeft een Amerikaanse stijl van leidinggeven. Er bestaat nauwelijks hiërarchie en medewerkers van het bedrijf gaan met elkaar om als een grote familie. TV2, 0.25-0.50u.

PRAATPROGRAMMA

Gemeenschap & goederen. In deze aflevering over hoe mensen met geld omgaan, komt het ambitieus stel Inez en Michel aan het woord. Ze zijn al jaren samen, maar willen zoveel mogelijk financieel onafhankelijk blijven. Ned.3, 20.15-20.45u.

Hardtalk. Gesprek met de Oostenrijkse bondskanselier Wolfgang Schüssel die meent dat de nieuwe regering beoordeeld moet worden op daden en niet op de extreem-rechtse reputatie. BBC World, 20.30-21.00u.

Rondom tien. Discussie met voor- en tegenstanders van de monarchie met onder andere de vraag waarom koningin Beatrix ondanks alle ophef toch ging skiën in Oostenrijk. Ned.1, 21.30-22.16u.

DRAMA & MUZIEK

Prey. Eerste aflevering van een nieuwe sciencefiction-serie waarin de mensheid bedreigd wordt door een machtige levensvorm. De leden van deze levensvorm lijken op mensen, zijn briljant, mooi en zijn wanhopig op zoek naar een prooi. Frankie Faison als detective probeert de waarheid te ontrafelen. Met o.a. Debra Messing, Vincent Ventresca en Larry Drake. Veronica, 20.30-21.25u.

2 meter sessies. Optreden van pianiste en zangeres Beth Hart uit Los Angeles die net als Janis Joplin ooit deed, zucht, steunt en kreunt. RTL5, 22.15-22.50u.

2 op 1. Herhaling van 11 februari van het concert van de Amerikaanse zanger Randy Newman. Ned.1, 23.58-0.57u.

SPORT

NOS-sportjournaal. Bekendmaking van de selectie van het Nederlands elftal dat 23 februari een oefenwedstrijd tegen Duitsland speelt en beelden van het ABN/AMRO-tennistoernooi. TV2, 18.43-18.51u.

KUNST

James Avati: A life in paperbacks. Documentaire over het leven en werk van de Amerikaanse schilder James Avati (1912) die bekend werd als illustrator van honderden pocketboekomslagen uit de jaren vijftig. Hij voelt geen remming pijnlijke onderwerpen en taboes af te beelden. Ned.3, 23.20-0.11u.

FILM

An Officer and a Gentleman (Taylor Hackford, 1982, VS). Zie Film-vooraf. Net5, 20.30-22.45u., onderbroken door reclame.

Taxi (Carlos Saura, 1996, Spanje). Opmerkelijke, nachtelijke fotografie van Vittorio Storaro in even rauw als onevenwichtig verslag over taxichauffeurs die op eigen houtje Madrid ontdoen van zwarten, homo's en drugsverslaafden. Saura schreef niet zelf het scenario. ZDF, 24.00-1.45u., nagesynchroniseerd.

La femme de ma vie (Régis Wargnier, 1986, Fr.). Met een César bekroonde debuutfilm van Wargnier, oud-assistent van Chabrol en Schlöndorff, is een geëxalteerd melodrama over destructief alcoholisme. Jane Birkin raakt door jaloezie overmand als Jean-Louis Trintigênant er wèl in slaagt om een stokje steken voor drankzucht van haar man, violist Christophe Malavoy. ARD, 1.05-2.40u., nagesynchroniseerd.

Don't Make Waves (Alexander Mackendrick, 1967, VS). Relatief geslaagd komisch vehikel voor Tony Curtis, gesitueerd op het strand van Malibu. Hij valt voor Claudia Cardinale. Ook met Sharon Tate. Morgen, ARD, 10.25-12.00u., nagesynchroniseerd.

The Strange Woman (Edgar G. Ulmer, 1946, VS). Hedy Lamarr speelt een femme fatale in minder enerverend kostuumdrama. Ook met George Sanders. Morgen, BBC2, 14.40-16.20u., zw.

aanbevolen

NRC Webpagina's
17 FEBRUARI 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)