U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Philips overtreft prognoses winst
Philips heeft de toch al hooggespannen verwachtingen overtroffen met een ruime verdrievoudiging van de winst. Voordat een systeemfout vanmorgen op de beurs de handel in Philips onmogelijk maakte, steeg het aandeel met 9,90 euro tot een record van 178,40 euro.

Akkoord over tolpoorten bij Den Haag en Utrecht
Minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) heeft gisteren een beginselakkoord bereikt met de stadsregio's Den Haag en Utrecht over de invoering van het rekeningrijden. In december was er al een soortgelijke overeenkomst met de regio Amsterdam gesloten over deze methode van filebestrijding tijdens de ochtendspits.

IRT: advocaat aangehouden
Het landelijk rechercheteam heeft afgelopen dinsdag in het kader van een groot drugsonderzoek een Haagse advocaat aangehouden.

Extra taalles
Allochtone kinderen met een taalachterstand moeten vóór de basisschool een jaar apart Nederlandse les krijgen.

Controle aan grens bij EK 2000
Duitsland gaat tijdens het EK 2000 tijdelijk controles uitvoeren aan de grens met Nederland en België. Dit is besloten bij ministerieel overleg in Berlijn.

Machtsstrijd in CDU begonnen
In alle hevigheid is de machtsstrijd in de Duitse christen-democratie losgebarsten nadat CDU-leider Wolfgang Schuble zijn vertrek had aangekondigd. De generatie van de zestigers staat lijnrecht tegenover de dertigers en veertigers in de partij. Niet alleen is de functie van partijvoorzitter en CDU/CSU-fractieleider vacant gekomen. Achter de schermen worden de messen geslepen voor de post van kanselierskandidaat bij de volgende verkiezingen.

Lek over Pinochet leidt tot politieke rel in Spanje
Het uitlekken van het vertrouwelijke medisch onderzoek naar de gezondheidstoestand van de voormalige Chileense dictator Pinochet heeft in Spanje tot grote politieke en diplomatieke commotie geleid.

NAVO haalt band met Moskou aan
De NAVO en Rusland hebben gisteren in Moskou besloten hun banden aan te halen na een jaar van spanningen over de oorlogen in Kosovo en Tsjetsjenië.

ABP op markt voor beleggingen
Pensioengigant ABP stapt in de markt voor beleggingsfondsen. ABP gaat de fondsen niet aan het beleggende publiek aanbieden.13 Amerikanen kopen deel Stork Het Amerikaanse ingenieursbedrijf Jacobs Engineering Group heeft het grootste gedeelte van de ingenieursdivisie van Stork overgenomen voor 55 miljoen gulden.

Vanuit het westen regen, mogelijk
eerst sneeuw in het binnenland. La ter droger. Aan zee tot krachtig toene mende zuidelijke wind. Temperatuur 3 tot 7 graden. Vooruitzichten tot dinsdag: Af en toe zon, zaterdag bui en. Ongeveer 6 graden. Nog een paar nachten met plaatselijk lichte vorst.


NRC Webpagina's
17 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)