U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Controleurs Baan zelf Amerikaans
Softwarebedrijf Baan wil na het onverwachte vertrek van directievoorzitter Coleman de Amerikaanse invloeden terugdringen. De commis- sarissen kunnen het beste maar bij zichzelf beginnen.

Shell in heel Europa met gratis Internet
Oliemaatschappij Shell en Internetaanbieder World Online breiden de activiteiten van hun gezamenlijke dochter 12Move uit naar het Verenigd Koninkrijk. De twee bedrijven hebben daartoe een joint venture opgericht.

Winstval en dalende omzet voor Compaq
Compaq moet door de tegenvallende verkoop van pc's alle zeilen bijzetten om zijn positie als marktleider te behouden. Gisteren presenteerde de computerfabrikant opnieuw tegenvallende kwartaalcijfers.

Beursgang van Internet-dochter Telekom
Deutsche Telekom, Europa's grootste telecombedrijf, brengt in april zijn Internetaanbieder T-Online naar de beurs. Met de beursgang wil het Duitse bedrijf toekomstige overnames op het gebied van Internet en mobiele telefonie bekostigen.

E-zines met gezag
De werkwoorden suck en rule worden veel gebruikt op Internet. Ze zijn bijna onvertaalbaar. It sucks betekent zoveel als 'het is waardeloos'. It rules wordt gezegd als iets juist erg goed, haast superieur is. Het is niet moeilijk om te raden welke uitdrukking het meest wordt gebruikt.

Helmut in het nauw
Als een acteur kwam Helmut Kohl tot drie keer toe applaus halen, nadat hij vrijdag in Bremen de plaatselijke CDU had toegesproken. De ovatie deed hem zichtbaar genoegen: eindelijk weer eens bijval voor de Kanselier van de Duitse Eenheid. Maar de namen noemen van degenen van wie hij door de jaren heen wederrechtelijk al die miljoenen voor de CDU had aangenomen, dat had hij in een paar zinnen andermaal van de hand gewezen.

Superweb en Eneco tekenen vrede
Het conflict tussen energiebedrijf Eneco en de Rotterdamse internetprovider Superweb is voorbij. De twee bedrijven bevochten elkaar omdat Eneco-dochter Call Services niet genoeg telefoonlijnen kon leveren aan Superweb. De rechter dwong Eneco de gevraagde capaciteit te leveren. Wanneer de energieleverancier in gebreke zou blijven, kostte dat 1 miljoen gulden per dag. Na ingrijpen van de rechter kwam de capaciteit er toch. Maar vorige week eiste Superweb alsnog 150 mil joen gulden wegens gederfde inkomsten en imagoscha de, maar Eneco maakte gisteren bekend dat dit conflict voorbij is. Geen van beide partijen wil iets zeggen over de getroffen schikking.

Veiling.com in Duitse handen
Het Nederlandse Internetveilinghuis Veiling.com komt in handen van de Duitse concurrent Ricardo.de. In eerste instantie nemen de Duitsers een belang van 40 procent in Veiling.com. Er ligt een optie om de overige aandelen in de komende twee jaar over te nemen. Daarnaast nemen de Duitsers de financieringsbehoefte de komende twee jaar over. De directie van het Nederlandse on-line veilinghuis blijft aan.

AT&T ziet winst dalen
Het Amerikaanse telecom- en kabelbedrijf AT&T heeft in 1999 zijn nettowinst zien dalen van 6,4 naar 5,5 miljard dollar (12,1 miljard gulden). De omzet steeg daarentegen wel, van 53,2 tot 62,4 miljard dollar. AT&T wil de winstgevendheid verbeteren door zijn kosten met zo'n 2 miljard dollar te drukken.

Problemen bij Xerox duren voort
De nettowinst van de Amerikaanse fabrikant van kopieerapparaten, faxen en printers Xerox daalde vorig jaar van 1,7 naar 1,4 miljard dollar (3,1 miljard gulden). De omzet zakte 1 procent tot 19,2 miljard dollar. Xerox verwacht ook in het komende halfjaar teleurstellende resultaten.

Winstexplosie voor Texas Instruments
Het bedrijfsresultaat van het Amerikaanse electronicaconcern Texas Instruments is in het vierde kwartaal van vorig jaar gestegen met 69 procent tot 564 miljoen dollar (1,24 miljard gulden). De omzet nam toe met 26 procent tot 2,55 miljard dollar.


Sinds vorige week is een bezoek aan de kerk niet per se meer nodig om te biechten. De website The Confessor biedt bezoekers de mogelijkheid om een biecht in te typen. Het geschrevene wordt meteen gewist en niet in het geheugen van de computer opgeslagen. Ook is er geen communicatie met een priester, of wordt de zondaar een straf opgelegd. De rooms-katholieke kerk heeft al aangegeven dat online biechten niet telt. (www.theconfessor.co.uk)

NRC Webpagina's
26 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)