U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Fiscale korting kinderen gehalveerd
DEN HAAG, 26 JAN. Door een rekenfout van het ministerie van Financiën moet een belastingvoordeel voor werkende ouders met kinderen tot 12 jaar worden gehalveerd. In plaats van 441 gulden per jaar, zoals vorige week aangekondigd, krijgen werkende belastingbetalers slechts aftrek van 220 gulden per jaar. D66, PvdA en VVD hadden om deze 'combinatiekorting' gevraagd.

Malversaties van vier grootste Franse politieke partijen
ROTTERDAM, 26 JAN.De vier belangrijkste Franse politieke partijen hebben ongeveer 560 miljoen francs (185 miljoen gulden) aanoverheidsgeld onrechtmatig geïnd. Dat onthult vandaag het dagblad Le Monde. Tussen 1986 en 1996 is het geld onttrokken aan de bouwbudgetten voor scholen in en bij Parijs en in de kassen van de politieke partijen gevloeid. De bevoordeelde partijen zijn de neo- gaullistische RPR (van president Jacques Chirac), de Parti Socialiste (van premier Lionel Jospin), de PCF (de communistische partij) en de PR (de liberalen).

Oostenrijk stevent af op regering met extreem-rechts
WENEN, 26 JAN. Oostenrijk stevent af op een regering met de extreem- rechtse FPÖ van Jörg Haider, nu de sociaal-democratische kanselier Viktor Klima zijn poging heeft opgegeven om een minderheidsregering te vormen.

Tadic krijgt twintig jaar cel
DEN HAAG, 26 JAN. Het Joegoslavië-tribunaal heeft vandaag de gevangenisstraf van de 44-jarige Bosnische Serviër Dusan Tadic definitief vastgesteld op 20 jaar. Tadic is de eerste verdachte sinds de processen van Neurenberg en Tokio die voor een internationaal tribunaal werd gedaagd wegens oorlogsmisdaden.

Akkoord over inspectie Irak
NEW YORK, 26 JAN. De vijf permanente leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties zijn het na een zes weken durende impasse eens over een chef voor UNMOVIC, de nieuwe wapeninspectiecommissie voor Irak. Het gaat om de door Frankrijk voorgestelde Zweedse diplomaat Hans Blix.

'Buitenlanders niet in het leger'
DEN HAAG, 26 JAN. TweedeKamerleden reageren negatief op het voorstel van het instituut Clingendael om buitenlandse vrijwilligers in Nederlandse krijgsdienst te nemen als antwoord op het personeelstekort bij Defensie.

Arrestaties in taxi-ruzie
AMSTERDAM, 26 JAN. De Amsterdamse politie heeft vanochtend zes taxichauffeurs aangehouden die worden verdacht van het voorbereiden van een gewelddadige actie in Amsterdam.

Rekenkamer: ministerie laks
DEN HAAG, 26 JAN. Het ministerie van Sociale Zaken heeft zich bij de verstrekking van subsidiegeld uit het Europees Sociaal Fonds te afwachtend opgesteld. Dat vindt de Algemene Rekenkamer.

Extra stroom
CAPELLE A/D IJSSEL, 26 JAN. De grootste landelijke stroomdistributiebedrijven hebben overeenstemming bereikt over de prijs waarvoor ze in Nederland extra stroom kunnen bijkopen.

NRC Webpagina's
26 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)