U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Microsoft kan boegbeeld Gates missen als kiespijn
Bill Gates maakt bij Microsoft plaats voor Steve Ballmer. Maar hij blijft bij zijn bedrijf als adviseur en president- commissaris.

Oplage landelijke kranten gedaald
De totale oplage van de landelijke kranten is vorig jaar met 0,6 procent gedaald. In 1998 steeg de oplage van de landelijke kranten nog met 2,8 procent. Dat blijkt uit cijfers van de krantenorganisatie Cebuco die vandaag in De Journalist, het blad van de journalistenvakbond NVJ, zijn gepubliceerd.

Initiatiefnemers van De Nieuwe Omroep over hun plannen
De initiatiefnemers van De Nieuwe Omroep willen programma's uitzenden over maatschappelijke vraagstukken. Hun plannen zijn nog tamelijk vaag.

Opnieuw bestuurder weg bij Baan
De Amerikaan J. Mooney stapt op als financieel bestuurder van het softwarebedrijf Baan. Vorige week verloor Baan met M. Coleman ook al zijn bestuursvoorzitter.

Een hoogvlieger valt
Acht maanden geleden, op 20 mei, kocht president-commissaris P. Everaert van automatiseerder Baan Company 125.000 Baan-aandelen. Prijs toen: 11 euro per stuk. Koers nu: rond 7,50.

Verwaarlozing van een ideaal
De gratis britannica-site op internet (www.britannica.com) is geweldig. Niet alleen de volledige inhoud van de Encyclopaedia Britannica is toegankelijk. Ook verwijst de site, die eind vorig jaar begon, in haar antwoorden op zoekopdrachten door naar toepasselijke informatie elders op Internet èn naar de volledige tekst van relevante artikelen uit een aantal Engelstalige tijdschriften. Makkelijk.

Winstwaarschuwing Bull
Bull, de grootste computerfabrikant van Frankrijk, verwacht over heel 1999 een verlies van ongeveer 280 miljoen euro (617 miljoen gulden). Dat is te wijten aan een eenmalige voorziening voor het beëindigen van de pc- verkoopactiviteiten in de VS van Packard Bell NEC, waarvan Bull samen met het Japanse NEC eigenaar is. De omzet van Bull daalde in het vierde kwartaal van vorig jaar met 5,9 procent tot 2,1 miljard euro. Over geheel 1999 nam de omzet toe met 1,7 procent tot 3,8 miljard euro.

Recordomzet voor chipmaker Intel
De omzet van de Amerikaanse chipfabrikant Intel is in het vierde kwartaal van 1999 gestegen met 7,9 procent tot een recordbedrag van 8,2 miljard dollar (17, 5 miljard gulden). De nettowinst nam toe met 2,1 procent tot 2,1 miljard dollar. Voor het eerste kwartaal van 2000 verwacht Intel een 'iets' lagere omzet. Volgens analisten heeft dat te maken met het seizoen. (Bloomberg)

Operatie Anelka op Internet
De Spaanse krant Marca heeft videobeelden van de knieoperatie van Nicolas Anelka van Real Madrid op haar eigen homepage op Internet gezet. Belangstellenden kunnen op het adres www.marca.es enkele seconden meekijken in het binnenwerk van de gekweste knie. Anelka raakte begin deze week geblesseerd. Hij is minimaal twee maanden uitgeschakeld. (AFP)


Voor scheepvaartliefhebbers is de maritieme site nautiek.nl verplichte kost. Naast een overzicht van alle in Nederland verschenen boeken op maritiem gebied, bevat de site gegevens over 6.000 Nederlandse zeeschepen, screensavers, desktopfoto's en webcambeelden van de havens van Rotterdam en Amsterdam. De redactie van nautiek.nl publiceert tevens het laatste scheepvaartnieuws, verhalen en vragen van oud-zeelieden.

(www.nautiek.nl)

NRC Webpagina's
14 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)