U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Tot 25 jaar cel voor uitmoorden Bosnisch dorpje
DEN HAAG, 14 JAN. De rechters van het Joegoslavië-tribunaal hebben vijf Bosnisch-Kroatische paramilitairen gevangenisstraffen opgelegd die oplopen tot 25 jaar. De vijf hebben in april 1992 het moslimdorp Ahmici uitgemoord en in brand gestoken.

Wellicht exodus verzamelaars
ROTTERDAM, 14 JAN. Frits Becht, een van de grootste kunstverzamelaars in Nederland, eigenaar van onder veel meer 140 werken van de schilder en graficus Co Westerik, zal samen met zijn collectie het land verlaten als de overheid belasting gaat heffen op zijn kunstbezit, zoals staatssecretaris Vermeend wil.

Akkoord over inrichting van sociale zekerheid
DEN HAAG, 14 JAN. Het kabinet en de sociale partners hebben gisteravond een voorlopig akkoord bereikt over de inrichting van de sociale zekerheid. De werkgevers en werknemers krijgen "een zware stem" in de toekenning van geld voor herintredende werklozen en andere arbeidsmarktinitiatieven.

Internationaal verzet tegen Brits besluit Pinochet
ROTTERDAM, 14 JAN. De Britse beslissing om de Chileense ex-dictator Pinochet op basis van een geheim medisch dossier binnenkort vrij te laten stuit op toenemende internationale kritiek. Frankrijk, Zwitserland en België hebben internationale arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen Pinochet, voor het geval hij mocht vrijkomen.

Amsterdam voor rekeningrijden
AMSTERDAM, 14 JAN. B en W van Amsterdam hebben zich vandaag uitgesproken voor rekeningrijden in de Amsterdamse regio. Alleen de twee VVD- wethouders hebben tegengestemd. Voorwaarde is dat rekeningrijden ook in een andere regio wordt ingevoerd én dat de opbrengsten gaan naar de verbindingen waarop het geld is geïnd.

Onderzoek naar gift aan Weizman
TEL AVIV, 14 JAN. De Israelische openbare aanklager Eliyakim Rubinstein heeft gisteravond een politieonderzoek gelast tegen president Ezer Weizman. Aanleiding zijn schenkingen van ongeveer een miljoen gulden die Weizman in de jaren tachtig als parlementslid en minister van de textielmagnaat Eduard Saroussi heeft gekregen en heeft verzwegen.

'Aarde wordt sneller warmer'
ROTTERDAM, 14 JAN. De opwarming van de aarde is de laatste twee decennia aanzienlijk sneller gegaan dan verwacht. Dat concludeert de Amerikaanse National Research Council (NRC) in een gisteren gepubliceerd onderzoek. Milieuorganisaties zien daarin een bewijs voor hun opvatting dat meer actie moet worden ondernomen tegen het broeikaseffect.

D66: vier miljard extra investeren
ROTTERDAM, 14 JAN. D66-fractievoorzitter De Graaf meent dat er deze regeerperiode "ten minste vier miljard gulden" extra moet worden uitgegeven aan zaken als onderwijs, gezondheidszorg en veiligheid in de oude wijken.

KLM uit AEX
AMSTERDAM, 14 JAN. Luchtvaartmaatschappij KLM, kopieerapparatenfabrikant Océ en handelshuis Buhrmann verdwijnen uit de AEX-index, de graadmeter van de Amsterdamse effectenbeurs. Hun plaats wordt ingenomen door automatiseerder Getronics, kabelbedrijf UPC en modehuis Gucci.


NRC Webpagina's
14 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)