U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Megafusie van Time Warner en America Online
Het Amerikaanse mediaconcern Time Warner en 's werelds grootste Internetprovider America Online (AOL) fuseren. Dat hebben de concerns vanmorgen bevestigd. De fusie is een van de grootste in de geschiedenis. De twee hebben samen een beurswaarde van 245 miljard dollar (515 miljard gulden).

Plan voor omroep met ideële programma's
Een nieuwe publieke omroep, met ideële programma's die tot doel hebben de wereld te verbeteren. Betrokken journalistiek over mensenrechten in China, milieuvervuiling in Rusland en overstromingen in Bangladesh. Maar ook over de spanningen tussen ecologie en economie in Nederland.

Lousewies is helemaal niet moe
Lousewies van der Laan, euro-parlementariër voor D66, is niet uitgekeken op Europa, oefent haar werk met veel plezier uit en is boos dat een vraaggesprek met haar, gepubliceerd op 21 december 1999 in NRC Handelsblad, precies de tegenovergestelde indruk heeft gewekt.

Benetton-fotograaf doet het weer
Benetton doet het weer. Binnenkort lanceert het Italiaanse modeconcern opnieuw een advertentie-campagne die kans maakt ergens ter wereld onderwerp te worden van een gerechtelijke procedure.

Uitgevers profiteren van megafusie in VS
Op de Amsterdamse effectenbeurs profiteerden de Nederlandse uitgevers van de mogelijke fusie tussen de media-gigant TimeWarner en het Internetbedrijf AOL. Samen met de herstelde automatiserings- en telecomfondsen als KPN trokken de uitgevers de AEX-index 11,9 punten omhoog tot 656,8 punten.

KPNQwest breidt uit in Zuid-Europa
KPN- Qwest, de gezamenlijke kabeldochter van telecomconcern KPN en het Amerikaanse QWest, legt voor 660 miljoen gulden een glasvezelnetwerk aan in Zuid-Frankrijk en Spanje. Dat heeft de aan de Amsterdamse beurs genoteerde onderneming vanmorgen bekendgemaakt.

De URL rukt op
De URL rukt op in het straatbeeld. Je ziet steeds vaker alleen een webadres op een billboard. Ook op steeds meer auto's en vrachtwagens prijkt een domeinnaam.

Uitgelicht
De voorpagina van NRC Handelsblad werd vorig jaar op 5 augustus voor het eerst opgevrolijkt door een foto uit een digitale (niet voor professioneel gebruik bedoelde) camera. Niet een schamel eenkolommertje, meteen een openingsfoto over vijf kolom.

Ons nationaal product
Wie gisteren of eergisteren boodschappen deed bij Albert Heijn, had grote kans om Marco Borsato te horen. In veel filialen fungeerde Borsato's nieuwe cd, Luid en duidelijk, als muzak, al bleek zijn muziek iets te opdringerig om als onopvallende achtergrondmuziek te dienen. Bij de zuivel en het vlees stonden rekken met Borsato-cd's die met speciale korting te koop waren.

Mannesmann vindt bod Vodafone te laag
Het overnamebod van 302 miljard gulden dat het Britse telecomconcern Vodafone AirTouch heeft uitgebracht op het Duitse conglomeraat Mannesmann is bijna de helft te laag. Mannesmann acht zich zeker 350 euro (770 gulden) per aandeel waard, terwijl het bod - in aandelen - van Vodafone rond de 245 euro (539 gulden) ligt. Vodafone aast al enige tijd op het Duitse concern. Nadat vriendelijke pogingen tot toenadering op niets uitliepen, deed Vodafone eind vorig jaar een vijandig bod, het hoogste dat tot nu toe in het bedrijfsleven werd gedaan. Mannesmann verzet zich met hand en tand tegen zijn belager. Deze week zoekt het concern volgens de Britse zakenkrant Financial Times weer de publiciteit met het argument dat het overnamebod veel te laag is. Het concern zal er volgens de krant op wijzen dat zijn groeipotentieel, strategie en sterke punten een stuk beter zijn dan die van Vodafone. (ANP)

Marktaandeel KPN loopt terug
Telecomconcern KPN heeft zijn marktaandeel op het gebied van mobiele telefonie zien teruglopen van 54 procent eind september tot 50 procent nu. KPN heeft 3,5 miljoen mobiele-telefonieklanten, zo heeft het concern vandaag bekendgemaakt. Eind september waren dat er nog 3,1 miljoen. In heel Nederland hebben 7 miljoen consumenten een mobiele telefoon. KPN verkocht in december 220.000 mobieltjes. In 1999 verkocht KPN elke minuut tien mobiele telefoons. (Redactie economie)


Er wordt op het moment heel wat gesnoten en gekucht, maar wanneer wordt de gewone verkoudheid een flinke griep? De Medische Vraagbak legt duidelijk uit wat de eerste symptomen zijn (www.medischevraagbak.com). Meer wetenswaardigheden over de griep zijn te vinden op de griepsite van de Wereldgezondheidsorganisatie. Hier vindt u onder meer een kaart met alle door griep getroffen gebieden.
(oms2.b3e.jussieu.fr/flunet)

NRC Webpagina's
10 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)