U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Megafusie van Time Warner en America Online
ROTTERDAM, 10 JAN. Het Amerikaanse mediaconcern Time Warner en 's werelds grootste Internetprovider America Online (AOL) fuseren. Dat hebben de concerns vanmorgen bevestigd. De fusie is een van de grootste in de geschiedenis. De twee hebben samen een beurswaarde van 245 miljard dollar (515 miljard gulden).

NS eist huizen op bij Betuwelijn
ARNHEM, 10 JAN. De actievoerders van GroenFront! moeten onmiddellijk de acht panden verlaten die ze het afgelopen jaar hebben gekraakt in een protest tegen de aanleg van de Betuwelijn. Dat eisten de Nederlandse Spoorwegen vanochtend in een kort geding voor de rechtbank in Arnhem.

Franse wegvervoerders blokkeren grenstoegang
ROTTERDAM, 10 JAN. Franse wegvervoerders zijn gisteravond begonnen met de blokkades voor het vrachtvervoer van de belangrijkste grensovergangen met de buurlanden Spanje, Duitsland, Zwitserland en België. Ook de terminals in de havens van waaruit veerboten naar Engeland en Ierland vertrekken zijn door de wegvervoerders geblokkeerd. De werkgevers in het wegvervoer protesteren daarmee tegen plannen van de Franse overheid de arbeidsweek voor truckchauffeurs terug te brengen tot 35 uur. Tevens is de verhoging op accijns voor diesel de Fransen een doorn in het oog.

Eerste naam bekend in affaire donaties Kohl
BERLIJN, 10 JAN. Volgens het Duitse weekblad Focus heeft een in 1995 overleden bouwondernemer voormalig CDU-voorzitter Helmut Kohl ten minste een miljoen mark geschonken, dat op een geheime rekening belandde. De ondernemer, Josef Schörghuber, zou er vanuit zijn gegaan dat Kohl het geld op de officiële rekening van de CDU zou storten en was verbaasd dat zijn naam niet als donateur in het CDU- jaarverslag verscheen.

Tsjetsjenen verrassen Russen
MOSKOU, 10 JAN. Onder dekking van de mist en gebruikmakend van een korte, door de Russen afgekondigde, gevechtspauze hebben Tsjetsjeense rebellen gisteren een grote tegenaanval ingezet. Het Russische persbureau Interfax rept van "een onverwachts verslechterende situatie".

Israel geeft Golan op 'voor vrede'
TEL AVIV, 10 JAN. Israel is bereid voor vrede met Syrië de Hoogvlakte van Golan op te geven. Dat blijkt uit een kaderdocument dat president Clinton heeft voorgelegd aan de Israelische en Syrische onderhandelaars in Shepherdstown.

Lloyd-Webber koopt theaters
LONDEN, 10 JAN. Musical-componist Andrew Lloyd-Webber heeft voor 250 miljoen gulden tien Londense theaters gekocht die tot de grootste van de theaterwijk West End behoren. Hij heeft de theaters overgenomen van de Stoll Moss-groep, een Australisch consortium dat tot dusver de grootste theatereigenaar van Londen was.

Kritiek CDA'er op Bolkestein
ROTTERDAM, 10 JAN. Eurocommissaris Bolkestein schiet met zijn pleidooi voor het privatiseren van nutsbedrijven door. Monopolies leiden niet zelden tot hoge in plaats van lage prijzen, aldus De Hoop Scheffer (CDA).


NRC Webpagina's
10 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)