U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
De lomperiken van de BVD
Eerst was er het gedonderjaag bij de Nederlandse politie en nu zijn het de bekommernissen van de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD). De strijd van het opsporingsapparaat met de zware, georganiseerde misdaad biedt de afdeling drama van de Vara oneindige inspiratie.


T V   V O O R A F :


Zoenzucht
Het enige geluid in de eerste minuten van Zoenzucht bestaat uit het geklos van schoenen, het geblèr van een transistorradio en het gekletter van een schuimspaan die in een metalen vergiet wordt gesmeten. De eerste flard tekst, 'gefeliciteerd met je verjaardag', wordt gevolgd door weer een woordloos geluid. Het is de botte klap die Jonas' lichaam maakt als hij bewusteloos neerstort na een zoen van Engel.


F I L M   V O O R A F :


Mislukkeling in sf-land
Fox hapte meteen toe toen Matt Groening een nieuw tekenfilmserie aankondigde. Mede dankzij zijn gele 'underachiever' Bart Simpson wist de zender sinds 1989 de Amerikaanse televisietop te bereiken. The Simpsons, een getekende sitcom voor volwassen, is in 70 landen op de tv en zou aan merchandising en rechten al een miljard dollar hebben opgebracht.


M A K E R S :


Geen etalage vol reclame
Net drie maanden bestaat Fok! En nu al behoort deze website met twaalf- tot vijftienduizend bezoekers per dag tot de beter bezochte in Nederland. Danny Roodbol (28) is initiatiefnemer van Fok! Samen met zo'n dertig vrijwilligers, 'voornamelijk computerfreakjes', werkt hij aan de site. Het succes is mede te danken aan het televisieprogramma Big Brother.


NRC Webpagina's
8 JANUARI 2000


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)