U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Tema. Over trends in politiek, levensstijl en normen met hoogleraar bestuurskunde Pieter Tops, trendwatcher Justien Marseille en directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau Paul Schnabel. Radio 5, 14.02-15.00u.

Faros. Gesprek met twee biologen over het wad en historicus Marco Mostert over de cultus na de moord op de Angelsaksische missionaris Bonifatius op 5 juni 754 bij Dokkum. Radio 5, 16.02-17.00u.

Weekendcafé. Arena-directeur Jan Gaasterland praat over zijn komend vertrek en grasexperimenten in het stadion. Verder o.a. een optreden van het dameskwartet Vrouw Holland. Radio 2, 16.02-18.00u.

Spektakel. Aandacht voor de dichteres Anna Roemersdochter Visscher (1583-1651) die niet weg te denken is uit de cultuurgeschiedenis van de 17de eeuw. Onlangs is een bloemlezing van haar gedichten uitgegeven bij Amsterdam University Press. Zij is de geschiedenis ingegaan als 'wijze Anna'. Tot slot fragmenten van jazzmuziek uit Zuid-Afrika. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. Optreden van de zangeressen Julya Lo'ko, Denise Jannah, de popgroep Alderfiefste en zanger Edwin Schimscheimer. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Met onder meer opnamen van een nieuw album van Hildegard Knef, de Braziliaanse zanger Caetano Veloso met eerbetoon aan Frederico Fellini en diens vrouw Giulietta Masina en aandacht voor de afgelopen week overleden Nat Adderley, de componist van Work Song. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

Vroege vogels. Een reportage over een actie van Milieudefensie bij de grensovergang Groesbeek-Kranenburg dat al jaren wordt geteisterd door illegaal autoverkeer en Arnold Abbema over de mogelijkheden om milieuvriendelijk te lenen, sparen en beleggen. Verder praat Kees Camphuijsen over zijn onderzoek naar aangespoelde dode vogels. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. Onder meer een gesprek met Jan Hoffenaar over de geschiedenis van het Korps Nationale Reserve (NatRes) n.a.v. het opstappen van luitenant-kolonel Van Zuidam als commandant en aandacht voor de rol van De Telegraaf in de Eerste Wereldoorlog. In het tweede uur het tweede deel van de serie over de Nederlandse walvisvaart. Radio 1, 10.02-12.00u.

Weekendcafé. Gesprek met de voorzitter van de Tweede Kamer Jetje van Nieuwenhoven over haar rol als bestuurster in de cultuurwereld. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. Gesprek met Jasperina de Jong over haar voorstelling Uitgestelde ontmoeting met muziek van George Gershwin, Kurt Weil, Joop Stokkermans en Harry Bennink. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

Ophef & vertier. O.a. Koos van Zomeren over zijn roman Een deur in oktober, dichter Frank Koenegracht over zijn bundel Alles valt en de expositie in het Museum de Stadshof in Zwolle over buitenissige kunstwerken van 'meesters uit de marge' Verder dirigent Jurjen Hempel over de componist Sergej Prokofjev (1891-1953). Radio 5, 16.02-17.00u.

NRC Webpagina's
8 JANUARI 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)