U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Clinton wil geld voor 'cyber-oorlog'
De Amerikaanse president Bill Clinton wil tientallen miljoenen dollars extra uittrekken voor bescherming tegen terroristen en vijandige naties die het op Amerika's computernetwerken gemunt hebben.

Oplichters vinden weg op Internet
Op Internet duiken steeds vaker zogenaamde goeroes op die klanten met frauduleuze berichten en voorstellen geld uit de zak proberen te kloppen. Deze week klaagde de Amerikaanse toezichthouder SEC voor het eerst zo'n goeroe, Joe Park alias Tokyo Joe, aan.

Geen etalage vol reclame
Net drie maanden bestaat Fok! En nu al behoort deze website met twaalf- tot vijftienduizend bezoekers per dag tot de beter bezochte in Nederland. Danny Roodbol (28) is initiatiefnemer van Fok! Samen met zo'n dertig vrijwilligers, 'voornamelijk computerfreakjes', werkt hij aan de site. Het succes is mede te danken aan het televisieprogramma Big Brother.

Toenadering tussen televisie en web
Jonge televisiekijkers vinden internetten eigenlijk veel leuker dan voor de buis hangen en adverteerders bereiken hun doelgroep effectiever online. De televisie ontdekt internet.

Sterfhuis Hilversum
De Tweede Kamer beslist deze maand over de toekomst van de publieke omroep. 'Netmanagers' regeren de zenders, programmamakers vrezen dat kijkcijfers belangrijker worden dan kwaliteit. 'De publieke omroep wordt middle of the road.'

Pop Pers Prijs voor Herman van der Horst
De journalist Herman van der Horst van het tijdschrift OOR is de winnaar van de Pop Pers Prijs 2000 van het Nationaal Pop Instituut. Hij ontving de prijs van 5000 gulden tijdens het Noorderslag Seminar in de Groningse Oosterpoort. Volgens de jury drukt Van der Horst een stempel op de kwaliteit van de Nederlandse popjournalistiek. "Het tekent Van der Horst dat hij niet op zoek is naar de ultieme waarheid, maar naar de beleving van popmuziek. Hij is van alle markten thuis en schrijft over uiteenlopende artiesten en genres." Van der Horst ontvangt naast de prijs ook nog eens 10.000 gulden van de auteursrechtenorganisatie Buma om een verhaal te maken over een of meer Nederlandse tekstschrijvers of componisten. Ook is Van der Horst uitgenodigd een gastcollege te geven aan de Universiteit van Amsterdam.

Wereldbank leent via Internet
De Wereldbank gaat voor het eerst in haar geschiedenis een obligatielening via het internet uitschrijven. Het gaat om een bedrag van 3 miljard dollar. De uitgifte wordt begeleid door Charles Schwab, Lehman Brothers, Goldman Sachs en Fidelity Investment. De Wereldbank hoopt via internet ook de interesse van de particuliere belegger te wekken. (Reuters)


Barend Schweigman bracht in 1998 drie maanden door in Dar es Salaam, Tanzania. Hij onderwees daar fotografie aan een lokaal instituut. "Gedurende die tijd kwam ik in botsing met de enorme verschillen tussen de Tanzaniaanse en mijn eigen cultuur", vertelt hij op Internet. Toch, zegt hij, "ontdekte ik dat we in beginsel allemaal gelijk zijn, ongeacht kleur of ras". Schweigman maakte een virtuele fototentoonstelling over Tanzanianen. Hij plaatste de portretten op Delfts blauwe tegels, waardoor de verschillende culturensamenkomen. (www.africaserver.nl/fahari)

NRC Webpagina's
8 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)