U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Van Wijnbergen: Staatsschuld niet zomaar versneld aflossen
ROTTERDAM, 8 JAN. Nu sprake is van een begrotingsoverschot, wordt veel te gemakkelijk geroepen dat de staatsschuld versneld moet worden afgelost. Het pleidooi van VVD-fractieleider Dijkstal om het begrotingsoverschot voor dit doel te gebruiken getuigt van zeldzaam onbegrip over de rol van schuld. Dat betoogt de voormalig secretaris- generaal van het ministerie van Economische Zaken, thans hoogleraar economie, prof.dr. S.J.G. van Wijnbergen. Hij wil het overschot investeren in zorg en onderwijs.

'Vrachtwagens maandag vast aan Franse grens'
ZOETERMEER, 8 JAN. Nederlandse vrachtwagenchauffeurs zullen maandag waarschijnlijk worden getroffen door grensblokkades van Franse wegvervoerders. Dat heeft de Nederlandse verladersorganisatie EVO gisteravond te horen gekregen van de Franse werkgeversverenigingen FNTR, UNOSTRA en TLF, die tot de acties hebben opgeroepen.

'Mogelijk ambtsmisdrijf van ministers'
DEN HAAG, 8 JAN. Door toestemming te geven voor de grootscheepse fouilleringsactie eind november in de Rotterdamse Millinxbuurt hebben de ministers Peper en Korthals zich mogelijk schuldig gemaakt aan een ambtsmisdrijf. Daarvoor kunnen ze worden vervolgd en maximaal drie jaar cel krijgen. Dat stelt R.M. Vennix, docent strafrecht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, in het Nederlands Juristenblad.

Defensie VS toonde versnelde beelden NAVO-aanval
WASHINGTON, 8 JAN. Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft tijdens de Kosovo-oorlog een verkeerde indruk gegeven van een NAVO-bombardement op een spoorbrug, waarbij zeker tien mensen om het leven kwamen. Videobeelden van het incident, die het Pentagon destijds vrijgaf om te laten zien dat de NAVO-piloot pas op het laatste moment zag dat er een trein op de brug reed, blijken met drievoudige snelheid te zijn afgedraaid. De Amerikanen ontkennen dat ze de beelden opzettelijk versneld hebben.

Legionella in Goudse douches
ROTTERDAM, 8 JAN. De gemeente Gouda heeft zestien douchegelegenheden van sportaccommodaties en scholen gesloten omdat daar de legionellabacterie was aangetroffen. Volgens een woordvoerder van de gemeente is er geen direct gevaar voor de volksgezondheid.

Euforie terug op beurzen
AMSTERDAM, 8 JAN. Na een onrustige week is op Wall Street het Dow-Jonesgemiddelde gisteravond 2,4 procent omhooggeschoten tot een slotrecord van 11.522,56 punten. Ook in Europa sloten de beurzen flink hoger, met een winst van 3,3 procent voor de AEX-index.

Schaatser Romme wegens griep niet naar EK
DEVENTER, 8 JAN. Schaatser Gianni Romme neemt volgende week niet deel aan het Europees Kampioenschap allround in het Noorse Hamar. Gisteren heeft de Nederlands kampioen allround zich wegens zware griep voor dat schaatstoernooi afgemeld.

'Computers VS beter beschermen'
WASHINGTON, 8 JAN. De Amerikaanse president Bill Clinton wil tientallen miljoenen dollars extra uittrekken voor bescherming tegen terroristen en vijandige naties die het op Amerika's computernetwerken gemunt hebben. Ook zouden de VS zich beter moeten beschermen tegen hackers.


NRC Webpagina's
8 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)