U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Pearle moet spot over Hans Anders staken
Opticienketen Pearle mag geen reclamespots meer uitzenden die betrekking hebben op 'De uitverkoop van de eeuw'. Dat heeft de president van de rechtbank in Utrecht gisteren bepaald in een kort geding dat was aangespannen door concurrent Hans Anders.

Deutsche Bank 24 kiest voor Internet
Deutsche Bank 24, de dochter van Duitslands grootste bank Deutsche Bank, heeft een duidelijke keus gemaakt voor Internet. In de komende anderhalf jaar sluit de bank door de intensivering van de Internet- activiteiten 300 kantoren, waardoor per saldo 1.200 banen verdwijnen.

Winstgroei van 19 pct bij uitgever VNU
Uitgever VNU heeft de winst per aandeel het afgelopen jaar opgevoerd met 19 procent. Daarbij is geen rekening gehouden met afschrijving van goodwill en buitengewone resultaten.

Onversneden Amerikaans
Amerikaanse televisie is in Europa per satelliet maar mondjesmaat op te vangen. Er zijn CNN en MTV natuurlijk, maar die hebben de laatste jaren hun Europese programma-aanbod steeds minder Amerikaans gemaakt, uitgaande van de gedachte dat een buitenlands publiek in zijn eigen voorkeuren moet worden toegesproken. Op de vele regionale versies van MTV in Europa is nog maar zelden een onversneden Amerikaanse presentator of programma te zien

Alles.nl een.nl domeinnaam.com
In Amerika is een nieuw soort handel ontstaan: de koop en verkoop van Internet domeinnamen. Daarbij gaat het vooral om gewone namen.Zo'n algemene domeinnaam blijkt goud waard te zijn.


Wie na twee weken kerstvakantie niet meer weet wat te doen met de kinderen, doet op de site Bizare Stuff You Can Make In The Kitchen vast enige ideeën op. De keukenexperimenten variëren van kinderveilig (het maken van onzichtbare inkt met citroen) tot explosief (een augurk gaat in de magnetron 'gloeien') waarbij de maker van de site vermeldt dat je het vooral niet moet uitproberen. Ouderlijk toezicht gewenst.
(freeweb.pdq.net/headstrong)

NRC Webpagina's
5 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)