U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bij nader inzien toch een hele lijst millenniumbugs
ROTTERDAM, 5 JAN. Voor, tijdens en na de millenniumwende is er wel degelijk veel misgegaan als gevolg van de gevreesde 'bug' in computersystemen: het onvermogen om '00' te herkennen als een aanduiding voor het jaar 2000. Tot op dit moment doen zich incidenten voor met het zogenoemde millennium- of Y2K-probleem.

Beurzen zwak na val koersen op Wall Street
AMSTERDAM, 5 JAN. De forse koerscorrectie die gisteren plaatshad op de aandelenbeurzen in Europa en de Verenigde Staten heeft vanmorgen doorgezet, zij het in een milde vorm. Vanmiddag stond de AEX-index 2,51 punten (0,4 procent) lager op 639,74 punten, na gisteren al 4,9 procent lager te zijn gesloten. Daarmee leek het effect van de koersval die Wall Street gisteren doormaakte beperkt te blijven. Gisteravond sloot in New York het Dow Jones-gemiddelde 3,2 procent lager en kelderde de Nasdaq-index, waar veel technologiefondsen in zijn opgenomen, met 5,6 procent.

Agenten na dood dakloze vervolgd
AMSTERDAM, 5 JAN. Het openbaar ministerie van Amsterdam gaat twee agenten van bureau Warmoesstraat vervolgen voor de dood van dakloze A. van Driel.

Plan voor tweede tunnel Kanaal
PARIJS/LONDEN, 5 JAN. Eurotunnel, de exploitant van de spoorwegtunnel onder Het Kanaal, heeft plannen voor een tweede vaste verbinding, zo meldde het bedrijf vanmorgen.

Russische verkiezingen op 26 maart
MOSKOU, 5 JAN. De Russische presidentsverkiezingen worden definitief gehouden op 26 maart. Dat heeft de Federatieraad (de Russische 'Eerste Kamer') vanmiddag besloten. Waarnemend president premier Poetin sprak eerder deze week met Ruslands hoogste rechter over de mogelijkheid de verkiezingen te vervroegen.

Máxima was ook in India
ROTTERDAM, 5 JAN. Máxima Zorreguieta, de Argentijnse vriendin van Willem-Alexander, heeft de kroonprins, diens ouders en andere leden van de koninklijke familie vergezeld op hun recentelijke kerstvakantie in India.

Schandaal om Ezer Weizman
TEL AVIV, 5 JAN. De Israelische president Ezer Weizman wijkt niet voor de toenemende druk om op te stappen. "Ik heb geen kanker en ik treed niet af", zei hij gisteren. Weizman is verwikkeld in een financieel schandaal.

Taxiruzie in Amsterdam lijkt niet te sussen
AMSTERDAM, 5 JAN. De Amsterdamse politie heeft gisteren een vergeefse poging gedaan de ruzie tussen de Amsterdamse Taxicentrale (TCA) en Taxidirekt te sussen.

Alan Greenspan opnieuw benoemd
ROTTERDAM, 5 JAN. Alan Greenspan, de 73-jarige voorzitter van het stelsel van de Amerikaanse centrale banken, is door president Clinton voorgedragen om de Federal Reserve Board opnieuw voor een periode van vier jaar te leiden. Het wordt de vierde keer dat Greenspan de Fed voorzit.

Indonesië redt centrale bank
JAKARTA, 5 JAN. De Indonesische regering moet de centrale bank (Bank Indonesia) redden van het faillissement. De bank is technisch failliet. Bank Indonesia heeft na het uitbreken van de monetaire crisis in 1997 te gemakkelijk krediet verleend aan noodlijdende handelsbanken. Dat staat in een accountantsverslag dat de Nationale Rekenkamer heeft overhandigd aan het parlement.

Zuivelexport krijgt zware klap
ROTTERDAM, 5 JAN. De export van Nederlandse zuivel is het afgelopen jaar door sterke prijsdalingen van kaas, boter en melkpoeder met 9 procent gedaald tot 6,9 miljard gulden. Exclusief de restituties (Europese exportsubsidies) daalde de uitvoer met 11 procent tot 6,2 miljard gulden. Belangrijkste oorzaak was de crisis in Rusland, anderhalf jaar geleden.

Pearle moet tv-spot staken
UTRECHT, 5 JAN. Opticienketen Pearle mag geen reclamespots meer uitzenden die betrekking hebben op 'De uitverkoop van de eeuw'. Dat heeft de president van de rechtbank in Utrecht gisteren bepaald in een kort geding dat was aangespannen door concurrent Hans Anders. Ook moet Pearle een rectificatie plaatsen in De Telegraaf, het Algemeen Dagblad en NRC Handelsblad waarin wordt gesteld dat de gewraakte reclamespot ten onrechte suggereert dat de prijzen van alle afgeprijsde monturen van Pearle goedkoper zijn dan de inkoopprijzen van Hans Anders Opticiens.

NRC Webpagina's
5 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)