U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
( a d v e r t e n t i e )       
InterWad -
Praat mee over het Waddenzeebeleid

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Noodvoorraad voor 2000
Oudejaarsavond 1999 belooft extra gezellig te worden. Kaarsen en hout voor de open haard in overvloed, tenminste als het aan het Verbond van Verzekeraars ligt. De verzekeraars beginnen binnenkort een voorlichtingscampagne om schade door het millenniumprobleem zo gering mogelijk te houden.



Internet mag geen vrijplaats zijn voor criminelen
De Telecommunicatiewet is onlangs door de Tweede Kamer aangenomen. Tot verdriet van Marie-Jose Klaver, die in haar artikel van 30 juni de wet een vrijbrief acht voor neuzende justitiemedewerkers. Dat is helemaal niet zo.



EU verzet zich tegen dominantie VS Internet
Europese ondernemingen in de Internet-sector hebben gisteren in Brussel besloten hun krachten te bundelen bij hun pogingen om het thans door de Verenigde Staten gedomineerde adresseringssysteem van het wereldwijde computernetwerk te hervormen.



Nieuwe Franse topman Karl Bisseuil: oude gewoontes opruimen
Een jaar geleden werd de zieltogende Nederlandse abonneezender FilmNet overgenomen en nieuw leven ingeblazen onder de naam Canal+. Inhoudelijk een stap vooruit, zo vond menigeen. Maar de eerste scheurtjes in het Nederlands-Franse front worden zichtbaar.



Veel minder eurocheques
Elektronisch betalen flink toegenomenInterpay Nederland, het bedrijf dat namens de Nederlandse banken het betalingsverkeer afwikkelt, heeft vorig jaar 1,8 miljard girale transacties verwerkt, bijna 7 miljoen per werkdag. Dat is ruim 12 procent meer dan een jaar eerder.



Metro verkoopt Vobis aan bedrijf VS
Het Duitse detailhandelsconcern Metro verkoopt zijn computerdochter Vobis voor 587 miljoen mark (657 miljoen gulden) aan het Amerikaanse computerbedrijf CHS Electronics. CHS neemt ook de schuldverplichtingen van Vobis van zo'n 687 miljoen mark over. Vobis, dat in Nederland 48 winkels heeft en 500 werknemers, zag de omzet vorig jaar fors groeien van 3,3 miljard tot 4,5 miljard mark. Maar door de scherpe concurrentie op de markt voor personal computers zakte de winst van 46 miljoen tot 37,5 miljoen mark.



Exit NBC
In zekere zin is een instituut verdwenen: NBC Europe, dat vorige week plaatsmaakte voor National Geographic Channel was de voortzetting van Super Channel, een van de eerste stations die in de jaren tachtig vanuit de ruimte de kijkers bereikte.



TV-record
De afdeling Kijk- en Luisteronderzoek van de NOS schat dat er gisteravond in totaal 10,8 miljoen mensen naar Nederland-Brazilië hebben gekeken. Dat zou een nieuw record zijn. Definitieve cijfers zijn vanavond beschikbaar. (ANP)



VS versoepelen export software
De Amerikaanse regering verlicht de beperkingen op de export van software die gegevens die geheim moeten blijven codeert. De aanpassing in de richtlijnen geldt alleen voor de export naar buitenlandse banken en andere financiële instanties. De VS eisen van bedrijven die software ter versleuteling van gegevens exporteren dat zij de sleutel waarmee de code van deze software gekraakt kan worden bij een door de overheid aangewezen derde partij onderbrengen. De Amerikaanse overheid acht dit noodzakelijk om de bestrijding van terrorisme en criminaliteit te waarborgen. Een lijn softwareproducten die naar banken wordt geëxporteerd kan voortaan eenmalig worden goedgekeurd zonder dat voor elke afzonderlijke verkoop toestemming nodig is. (Reuter)



Groen licht voor Worldcom-MCI
De Europese Commissie heeft volgens verwachting groen licht gegeven voor de megafusie in de telecomsector tussen Worlcom en MCI ter waarde van 37 miljard dollar. Dit heeft een woordvoerder van de commissie vanmorgen bekendgemaakt. Beide partijen hadden al eerder de voorwaarde van Brussel geaccepteerd, dat MCI zijn Internet-activiteiten afstoot. (AP)



Computercrashes Hongkong
Chep Lap Kok, het afgelopen weekeinde geopende nieuwe vliegveld van Hongkong, kampt niet alleen met tegenvallende aantallen reizigers, maar ook met ernstige aanloopproblemen. De belangrijkste bagage-afhandelaar, Hong Kong Air Cargo Terminals, besloot gisteren de afdeling die import- en exportfaciliteiten verleent tijdelijk terug te verhuizen naar het oude vliegveld Kai Tak na een reeks computercrashes. Bagage raakte zoek, passagiers verdwaalden of konden hun vliegtuig niet verlaten. (Reuters)




Drugs, moord, afpersing en georganiseerde misdaad. Dat is waar het om draait op de site 'Gangland'. De Amerikaanse misdaadverslaggever Jerry Capeci vertelt hier over de 'grootheden' van de maffia en gaat in op geschiedenissen van allerlei 'foute' New Yorkse families. Zijn column gaat over actuele misdaadzaken. Zo is er deze week aandacht voor een loslippige gangster die levenslang dreigt te krijgen in plaats van de beloofde clementie.

(www.ganglandnews.com)

NRC Webpagina's
8 JULI 1998



    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)