U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
( a d v e r t e n t i e )       
InterWad -
Praat mee over het Waddenzeebeleid

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bloedige onlusten in Nigeria na dood Moshood Abiola
ABUJA/LAGOS, 8 JULI. In Lagos, de zakelijke hoofdstad van Nigeria, zijn vannacht ten minste zeven mensen om het leven gekomen en tientallen anderen gewond geraakt bij hevige onlusten die uitbraken na de plotselinge dood van 's lands politieke gevangene nummer één, Moshood K.O. Abiola. Vanmorgen opende de politie het vuur op een woedende menigte in een volkswijk van Lagos, waar Abiola, een etnische Yoruba, zeer populair is.

ABN Amro koopt voor ruim 4 miljard Braziliaanse bank
AMSTERDAM, 8 JULI. ABN Amro koopt voor ruim 4,2 miljard gulden een controlerend belang in Banco Real, de op drie na grootste bank in Brazilie. Het is de grootste acquisitie in de geschiedenis van de bank. Dit heeft ABN Amro vanochtend bekendgemaakt. In eerste instantie koopt de bank 40 procent van de aandelen van de Braziliaanse grootaandeelhouder. Met dat belang oefent ABN Amro de controle uit over Banco Real. Op termijn wordt het belang in de bank vergroot tot 70 procent. De acquisitie draagt volgend jaar bij aan de winst per aandeel. Op de Amsterdamse beurs werd gematigd positief gereageerd. Het aandeel won 1,30 tot 47,90 gulden.

Voor eind van dit jaar besluit over Schiphol
DEN HAAG, 8 JULI. Het komend kabinet moet nog dit jaar een besluit nemen over de mogelijke uitbreiding van Schiphol. Uitgangspunt is dat de burgerluchtvaart verder moet kunnen groeien. De onderhandelaars van de drie paarse partijen die op dit moment een regeerakkoord voorbereiden zullen dat besluit zelf niet nemen, zo hebben ze laten weten.

Berlusconi krijgt gevangenisstraf
ROME, 8 JULI. De Italiaanse oppositieleider en mediamagnaat Silvio Berlusconi is gisteren tot twee jaar en negen maanden veroordeeld wegens omkoping van belastinginspecteurs. Hij hoeft pas de cel in als hij in hoger beroep is uitgeprocedeerd.

Kees van Iersel (86) overleden
AMSTERDAM, 8 JULI. De voormalige toneel- en televisieregisseur Kees van Iersel is maandag op 86-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Amsterdam. Van Iersel gold als een van de belangrijkste naoorlogse toneelvernieuwers van Nederland.

Samenwerking in luchtvaart
BRUSSEL, 8 JULI. De Europese Commissie is bereid onder bepaalde voorwaarden toestemming te verlenen voor verregaande samenwerking tussen British Airways en American Airlines. Ook Lufthansa en United Airlines mogen hun samenwerking van Brussel intensiveren. Wel moeten de betrokken luchtvaartmaatschappijen uit concurrentieoverwegingen vluchtcapaciteit inleveren.

Extra militairen naar N-Ierland
LONDEN/BELFAST, 8 JULI. De Britse regering heeft gisteren besloten om 800 extra militairen naar Noord-Ierland te sturen om de orde daar te handhaven. In een aantal steden, waaronder Belfast, was het gisteren voor de derde achtereenvolgende nacht onrustig.

Zwemwater van slechte kwaliteit
DEN HAAG, 8 JULI. Nederland heeft gisteren een reprimande opgelopen van de Europese Commissie, omdat de kwaliteit van het zwemwater te wensen overlaat en niet vaak genoeg inspecties worden uitgevoerd. Volgens de Commissie houdt Nederland zich al sinds 1985 niet aan de Europese richtlijnen hieromtrent.

NRC Webpagina's
8 JULI 1998



( a d v e r t e n t i e )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)