U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Politieke reclame heeft invloed'
Driekwart van de Nederlandse kiezers denkt dat politieke reclame in STER-blokken het stemgedrag kan beïnvloeden. De inhoudelijke verschillen tussen de partijen worden gering geacht en reclame kan dit onderscheid duidelijk maken.



Akkoord over hotline Peking en Washington
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Madeleine Albright, heeft vanochtend in Peking een overeenkomst ondertekend voor de aanleg van een directe telefoonverbinding tussen het Amerikaanse Witte Huis en Zhongnanhai, het Chinese regeringscentrum.



Televisie-prijzen in Montreux
De Canadese inzending Yo-Yo Ma Inspired by Bach heeft de Gouden Roos voor het beste tv-programma gewonnen op het jaarlijkse festival van Montreux.



Geen leed of medelijden bij Tulip
Computerfabrikant Tulip vecht om te overleven. Deze keer is er geen drama la DAF en Fokker. Het personeel kan zelf een nieuwe baas kiezen. Ook bij de vakbonden en de lokale overheid lijkt geen grote treurnis te heersen.



Winst De Telegraaf 47 procent hoger
Uitgeverij De Telegraaf heeft in 1997 een nettowinst van 124,7 miljoen gulden geboekt, 47 procent hoger dan een jaar eerder.



Mooi, ouderwets en leerzaam
Weliswaar is er voor HARDtalk bij de BBC een decortje gebouwd, maar Tim Sebastian lijkt daar maar zelden gebruik van te maken.




Buster Keaton, Harold Lloyd, Roscoe 'Fatty' Arbuckle en natuurlijk Charlie Chaplin: de grote sterren van de zwijgende film zijn bijeengebracht op de Slapstick-website. Deze site biedt geen biografieën, maar tientallen filmpjes die in Quicktime bekeken kunnen worden. Voor wie toch meer willen weten over de grappenmakers van weleer zijn er verwijzingen naar andere, uitgebreide fansites.

(www.uno.edu/%7Edrcom/Slapstick)

NRC Webpagina's
29 APRIL 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)