U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Winst De Telegraaf 47 procent hoger

Door een onzer redacteuren
AMSTERDAM, 29 APRIL. Uitgeverij De Telegraaf heeft in 1997 een nettowinst van 124,7 miljoen gulden geboekt, 47 procent hoger dan een jaar eerder. De omzet van het bedrijf dat de gelijknamige krant, een aantal regionale dagbladen en tijdschriften uitgeeft, is gestegen met 5,8 procent tot 1,4 miljard gulden.

Volgens het door de uitgever verstuurde persbericht is het resultaat van De Telegraaf ,,beïnvloed door eenmalige baten en een bijzonder goed laatste kwartaal''. Om wat voor bijzondere posten het gaat, is niet duidelijk. Het bedrijfsresultaat - een cijfer dat meer zegt over de bedrijfsmatige gang van zkaen - is gestegen met 20,8 procent tot 173,3 miljoen gulden. De uitgever wil geen toelichting geven op het bericht.

Duidelijk is wel dat de resultaten uit de deelnemingen in de omroepwereld hebben bijgedragen aan de verbetering van het resultaat. Waar in 1996 het saldo van financiële baten en lasten nog uitkwam op een negatieve post van 5,6 miljoen gulden, is er in 1997 een positief resultaat behaald van 12,3 miljoen gulden. Volgens De Telegraaf ,,vooral dankzij lagere aanloopverliezen bij deelnemingen buiten de kernactiviteit, voornamalijk commerciële televisie''. Zo heeft De Telegraaf een participatie in het tv-station SBS6 van 30 procent. De zender hoopt dit jaar voor het eerst winst te gaan maken.

Per aandeel nam de winst van De Telegraaf in 1997 toe van 1,61 gulden in 1996 tot 2,37 gulden een jaar later. In het eerste kwartaal van 1998 heeft het resultaat zich ,,sterk positief ontwikkeld'. Als die trend doorzet, zo schrijft de uitgever, dan wordt een resultaat over geheel 1998 verwacht dat tenminste gelijk is aan dat van 1997.

NRC Webpagina's
29 APRIL 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)