U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Gironet stopt deel Internetdiensten
Gironet, de Postbank-service voor elektronisch bankieren en Internet, heeft een deel van zijn Internetdiensten voorlopig gestaakt vanwege een beveiligingslek. Door te kiezen voor zeer eenvoudige toegangscodes was het voor onbevoegden heel gemakkelijk om in het Gironet-systeem in te breken.



Chaos bij telefoon door run op WK-tickets
Massaal telefonerende voetballiefhebbers hebben het telefoonverkeer in en vanuit Nederland vanochtend urenlang ernstig ontregeld. De fans probeerden een speciaal nummer in Frankrijk te bereiken, waar de laatste 110.000 toegangskaarten voor het WK voetbal konden worden besteld.



Maatregelen tegen muisarm door werk
Het kabinet neemt maatregelen om het aantal gevallen van 'muisarm' te verminderen.



Allochtone jeugd kijkt vaak naar tv
Allochtone jongeren kijken anderhalf maal meer televisie dan hun Nederlandse leeftijdgenoten. Ze zitten ook veel vaker op hun eigen kamer en gaan later naar bed.



Endemol geeft HMG meer waar voor geld
Endemol is bereid voor de afgesproken 140 miljoen gulden per jaar meer programma's te leveren aan de Holland Media Groep (HMG), het bedrijf achter RTL4, RTL5 en Veronica.



Belastingdienst remt pc-prive-projecten
De belastingdienst zet tijdelijk een rem op de fiscale bevoordeling van personal computer-prive-projecten.



Amerikaanse tv minder in trek
Country Music Television is niet meer. Nu ja, in de Verenigde Staten gaat het station natuurlijk gewoon door. Daar kunnen ze geen genoeg krijgen van de ononderbroken stroom van country-artiesten, al of niet met comboyhoed of een snik in de stem, waarin CMT 24 uur per dag gespecialiseerd is.




In de rubriek Netstroom op de website van NRC Handelsblad worden wekelijks vijf mooie, goede of interessante websites besproken. Deze week zijn dat onder meer het gratis toegankelijke webkunst-museum, waar in html, kunstwerken worden tentoongesteld en de site van CyberGrrlz voor 'girls with brains and a sense of humor'. In Netstroom worden ook inzendingen van lezers opgenomen, zoals de site over Theo Thijssen.

(www.nrc.nl/W2/Lab/Net/115/netstroom115.html)

NRC Webpagina's
22 APRIL 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)