U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T   N I E U W S  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 
ABN-Amro Jaarverslag 1997


  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bolkestein wil asielbeleid ingrijpend aanscherpen
DEN HAAG, 22 APRIL. VVD-leider Bolkestein wil bij de komende kabinetsformatie het vreemdelingenbeleid ingrijpend herzien. Zowel de asielprocedures als de regels rond gezinshereniging moeten worden verscherpt. Bolkestein schrijft dit vanmorgen in De Volkskrant. In zijn artikel wijst de lijsttrekker van de VVD erop dat ,,de asielinstroom een zware druk legt op onze verzorgingsstaat'' en dat ,,ons land binnen de Europese Unie een onevenredig offer brengt''.

Burgemeester van Rijswijk declareert onkosten dubbel
RIJSWIJK, 22 APRIL. De Rijswijkse burgemeester P. Roscam Abbing heeft de laatste drie jaar voor ten minste 7.000 gulden aan declaraties bij de gemeente ingediend voor reiskosten die verband hielden met nevenfuncties. Voor deze reiskosten ontving hij ook vergoedingen uit zijn bijbanen. Ook blijkt uit collegebesluiten dat de burgemeester tot en met begin jaren negentig onder de post 'drank en tabak' 'representatiekosten' bij de gemeente heeft gedeclareerd die opliepen tot 16.000 gulden per jaar.

Chaos bij telefoon door run op WK-tickets
DEN HAAG, 22 APRIL. Massaal telefonerende voetballiefhebbers hebben het telefoonverkeer in en vanuit Nederland vanochtend urenlang ernstig ontregeld. De fans probeerden een speciaal nummer in Frankrijk te bereiken, waar de laatste 110.000 toegangskaarten voor het WK voetbal konden worden besteld. Het internationale 00-nummer viel uit door overbelasting.

Britse protesten wegens kernafval
LONDEN, 22 APRIL. Een geheim akkoord tussen de Amerikaanse president Bill Clinton en de Britse premier Tony Blair over de verwerking en opslag van kernafval uit Georgië in Schotland heeft gisteren in Groot-Brittannië voor een storm van protesten gezorgd.

BrunelSunergy op kop in zeilrace
ROTTERDAM, 22 APRIL. De BrunelSunergy ligt nog steeds op kop in de zevende etappe van de Whitbreadrace, van Fort Lauderdale naar Baltimore. Met nog 145 mijl te gaan had het zeiljacht van schipper Roy Heiner vanochtend vroeg een voorsprong van ruim 26 mijl op de Swedish Match uit Zweden.

Katholiek in Ulster vermoord
LONDEN, 22 APRIL. Een katholieke vuilnisman is gisteren in het Noord-Ierse stadje Portadown vermoord terwijl hij bezig was met schoonmaakwerk. De 29-jarige man, het eerste dodelijke slachtoffer van terreur in Ulster sinds het vredesakkoord van Goede Vrijdag, is volgens de politie het slachtoffer van sektarisch geweld.

Drie miljoen reacties codicil
ROTTERDAM, 22 APRIL. Tot nu toe hebben drie miljoen mensen het donorregistratieformulier ingestuurd. Dat is een kwart van alle Nederlanders die de afgelopen weken een brief kregen met de vraag of ze na hun dood organen willen afstaan voor transplantatie.

Baby overlijdt na mishandeling
ROTTERDAM, 22 APRIL. Een zes maanden oude Nederlandse baby van wie het kindermeisje was aangehouden wegens mishandeling, is gisteren overleden in een ziekenhuis in Londen. De baby zou zo ruw door de 'nanny' zijn behandeld dat zij hersenletsel opliep.

Endemol schiet HMG te hulp
AALSMEER, 22 APRIL. Endemol is bereid voor de afgesproken 140 miljoen gulden per jaar meer programma's te leveren aan de Holland Media Groep (HMG).

NRC Webpagina's
22 APRIL 1998


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)