U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Commerciële tv verlangt geld van kabelexploitanten
De Holland Media Groep (HMG), het bedrijf achter RTL4, RTL5 en Veronica, eist dat kabelexploitanten een gulden per jaar gaan betalen voor de doorgifte van de drie televisiezenders.



Beeldrecht doet imago kunstenaar weinig goed
Redelijk en clement. Zo omschrijft mr. Yvonne van Eck in een interview in NRC Handelsblad van 1 april de stichting Beeldrecht.



'Postkantoor' niet langer beschermd
Koninklijke PTT Post schrapt de inschrijving als beschermd merk van zeven gangbare woorden waaronder 'postkantoor', 'telegram' en 'semafoon'.



PTT Telecom blijft gebonden aan tarief
PTT Telecom mag op de geliberaliseerde markt voor telecommunicatie niet zo maar de prijzenslag aangaan met de concurrentie.



Rood Technology zoekt partner
Chiptester Rood Technology kan nieuwe investeringen in faciliteiten voor het testen van Chips niet zelfstandig financieren.



Saai versus saaier
Op geen enkele televisie komen zoveel bloemen in beeld als op de Iraanse. Gezongen nummers worden verlucht met bloemen: hele potten en vazen vol, of bloemen drijvend op het water.




Het Amerikaanse Kanker Instituut (NCI) kondigde deze week aan 'het eerste bewijs te hebben dat borstkanker niet alleen behandeld, maar ook voorkomen kan worden'. Door het innemen van Tamoxifen zou de kans op borstkanker met 45 procent afnemen, aldus blijkt uit onderzoek onder meer dan 13.000 vrouwen. Voor vrouwen van boven de 50 kan dit medicijn gevaarlijk zijn: een mogelijke bijwerking is baarmoederkanker.

(cancertrials.nci.nih.gov)

NRC Webpagina's
8 APRIL 1998


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)