U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Licht herstel Z-Korea na ingreep IMF
Zuid-Korea heeft versneld een krediet gekregen van 10 miljard dollar (20 miljard gulden) van het Internationaal Monetair Fonds en dertien Westerse industrielanden. De financiële markten in Zuid-Korea hebben gisteren positief gereageerd.


E C O N O M I E :


Jiang wil handhaving van sociale stabiliteit
De president van China, Jiang Zemin, heeft de politie de opdracht te geven meer actie te ondernemen om de sociale stabiliteit in het land te bewaren. Het staatshoofd is vooral bang dat de noodzakelijke herstuctureringen bij de grote staatsondernemingen miljoenen werknemers hun baan gaan kosten.


H O O F D A R T I K E L :


Dubbele agenda
,,DE OVERHEID moet onnodige inmenging vermijden'', waarschuwde het Amerikaanse Witte Huis de afgelopen zomer in een beleidsdocument over de elektronische snelweg. Deze toegangsweg tot de moderne informatiemaatschappij is ook in Europa een troetelkindje van regering en industrie. Maar de vingers van de staat blijven jeuken om het dood te knuffelen.


S P O R T :


Bosman-arrest heeft slechts tot chaos geleid
Deze maand is het twee jaar geleden dat als gevolg van het Bosman-arrest het transfersysteem werd afgeschaft. In plaats van vrijheid, blijheid regeert de chaos op de internationale spelersmarkt. ,,De mentaliteit van de clubs moet veranderen.''


C O L U M N :



F A X aan Michaël van Praag

Goede Michaël,Afgelopen zondag was ik bij Ajax-PSV en eerlijk is eerlijk: het was een heerlijk potje. Jammer dat we verloren, maar we gaan nog altijd met twaalf punten voorsprong de winterstop in en als ik jou was zou ik het hele eerste elftal lang en vet laten skiën. Dat hebben ze verdiend!


Z A T E R D A G S B I J V O E G S E L :


Stille avonden
In de donkere dagen rond Kerstmis lezen 'echte intellectuelen' De Avonden, zo hield althans op de middelbare school de leraar Nederlands ons voor.


NRC Webpagina's
27 DECEMBER 1997

Cybertour

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)