U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Hulpvluchten bereiken Irak met cadeaus, medicijnen
BAGDAD, 27 DEC. In weerwil van de geldende boycot zijn de afgelopen kerstdagen twee vliegtuigladingen met hulpgoederen, medicijnen en geschenken aangekomen in Irak. Eerste kerstdag arriveerde een Russisch vliegtuig op het vliegveld van Bagdad met aan boord vijf ton geneesmiddelen en een groep van 21 Russische parlementariërs. Gisteren landde een toestel in Irak met kerstgeschenken en hulpgoederen, ingezameld door de IJslandse liefdadigheidsorganisatie 'Vrede 2000', samen met de Italiaanse organisatie 'Brug naar Bagdad'.

Kaunda in Zambia zonder aanklacht gevangen gezet
LUSAKA, 27 DEC. De 73-jarige Kenneth Kaunda, de voormalige president van Zambia, is donderdag zonder officiële aanklacht gevangen gezet. Kaunda accepteert geen eten of drinken tot hij de reden voor zijn arrestatie te horen krijgt, aldus zijn zoon.

Boodschappen goedkoper
ROTTERDAM, 27 DEC. Boodschappen doen wordt per 1 januari goedkoper. De prijzen van levensmiddelen in supermarkten gaan na de jaarwisseling 0,5 tot 5 procent omlaag doordat de 'bodemprijs' verdwijnt. De nieuwe Wet economische mededinging staat het niet meer toe dat fabrikanten en winkels afspraken maken over de minimumprijs van artikelen.

Kerststorm zorgt voor duisternis en acht doden
LONDEN, 27 DEC. Een zware storm heeft donderdagavond in het Verenigd Koninkrijk en Ierland ten minste acht slachtoffers gemaakt. Meer dan 100.000 Britten zaten tijdens de kerstdagen zonder verlichting door omgewaaide elektriciteitsmasten. Een Franse trawler is voor de kust van Wales vermist. Het schip had vijf opvarenden. In Zuid-Holland zijn door krachtige winden twee boerderijen in Stolwijk vernield.

Politie vindt twee lijken in Anjum
ANJUM, 27 DEC. In de tuin van een woning annex pension in het Friese Anjum heeft de politie twee lijken van mannen opgegraven. Eén slachtoffer is volgens de politie door zware klappen op het hoofd om het leven gebracht. De 52-jarige bewoonster en een 40-jarige vrouw uit Borne die in de woning verbleef, zijn aangehouden.

Landing mislukt door harde wind
SCHIPHOL, 27 DEC. Een Boeing 757 van Transavia is op kerstavond bij de landing op Schiphol in harde rukwinden door zijn neuswiel gezakt en van de baan geraakt. Vier passagiers raakten licht gewond. De Raad voor de Luchtvaart onderzoekt of het toestel niet beter op een andere baan had kunnen landen, die niet in gebruik was wegens de geluidsnormen.

Beatrix stipt geweld aan
DEN HAAG, 27 DEC. In haar kerstrede heeft koningin Beatrix het geweld en agressie 'meer zichtbaar en voelbaar' genoemd. Volgens kardinaal Simonis schoot zij ,,in de roos'' met haar waarschuwing voor een onpersoonlijke samenleving. De familie van de in september doodgeschopte Meindert Tjoelker was ,,zeer vereerd'' dat de Koningin refereerde aan het incident.

Poolse president: voorlichting moet
WARSCHAU, 27 DEC. De Poolse president Kwasniéwski heeft gisteren zijn veto uitgesproken over een besluit van het parlement om geen seksuele voorlichting meer te geven op school. ,,De president kan hier niet mee instemmen omdat Poolse jongeren zo beroofd zouden worden van hun basisrechten - het recht op informatie over hun eigen ontwikkeling en het recht op kennis over de diverse aspecten van hun gezondheid'', zei een woordvoerder van de president. Het parlement kan met een drievijfde meerderheid het veto ongedaan maken.

Vrouwen worden rechter in Iran
TEHERAN, 27 DEC. Voor het eerst sinds de islamitische revolutie in 1979 is een aantal vrouwen in Iran tot rechter benoemd. De vier vrouwen om wie het gaat, gaan zich in Shar Rey, bij de hoofdstad Teheran, bezig houden met echtscheidingen en familiezaken.

NRC Webpagina's
27 DECEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)