U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Verbod op kaart voor telefoon ongeldig'
De Registratiekamer acht het onaanvaardbaar dat de verkoop van anonieme'pre-paid' (vooruitbetaalde) telefoonkaarten voor mobiele telefoniewordt verboden. Volgens de Registratiekamer, die onder meer toeziet opde bescherming van de privacy van burgers, is het verbod in strijd methet recht van elke burger om gebruik te maken vantelecommunicatienetwerken. Met de pre-paidkaart is het mogelijk zonderabonnement mobiel te bellen.



Honderden kinderen in Japan ziek door cartoon
Ten minste zeshonderd Japanse kinderenzijn gisteravond ziek geworden na het zien van een cartoon gebaseerd ophet populaire Nintendospel 'Pokomon', ook bekend als 'Pocket Monsters'.Oorzaak lijkt een een explosie en een fel rood licht te zijn, dat vijfseconden op de beeldschermen flikkerde.



Endemol neemt meerderheid in Duitse tv-producent
Endemol neemt een belang van 51 procent in het Duitsetelevisieproductiebedrijf Non Fiction. Binnen enkele jaren kan hetconcern het belang uitbreiden. Non Fiction maakt vooral talkshows,documentaires, actualiteiten- en themaprogramma's en werkt voornamelijkvoor de commerciële zenders Sat 1 en Pro 7.



Telecom verandert structuur versneld
PTT Telecom gaat lopende reorganisatieplannen versneld uitvoeren. Dat isvolgens het bedrijf noodzakelijk om op de sterk concurrerendetelecommarkt een belangrijke positie te houden. PTT Telecom wil zijnklanten beter van dienst zijn.



Siemens bang voor dumping GSM-telefoons
De financiële crisis in Azie kan ertoe leiden dat Aziatische fabrikanten van mobiele (GSM-)telefoons hun producten op de markt dumpen. Dat kan vervelende gevolgen hebben voor concurrenten die uitsluitend in Europa produceren.



Vlaggenschip Jay Leno
'Where the stars come out at night' adverteert NBC Europe zelfbewust, enbedoeld wordt dan vooral de Tonight Show met Jay Leno. Later opde avond zijn er nog meer interview-programma's: Late Night metConan O'Brien en Later met wisselende presentatoren, onder wieeen zwarte Amerikaan. Maar Jay Leno blijft toch het vlaggenschip vanhet, door NBC overigens in het Nederlands ondertitelde, amusement op delate avond.




Deze week in Dwarsverbanden: Suske en Wiske. (www.nrc.nl)

NRC Webpagina's
17 DECEMBER 1997


   Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)