U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Telecom verandert structuur versneld

Door een onzer redacteuren
DEN HAAG, 17 DEC. PTT Telecom gaat lopende reorganisatieplannen versneld uitvoeren. Dat is volgens het bedrijf noodzakelijk om op de sterk concurrerende telecommarkt een belangrijke positie te houden. PTT Telecom wil zijn klanten beter van dienst zijn.

De liberalisering van de telecommunicatiemarkt (sinds deze zomer) en opsplitsing van KPN medio volgend jaar (in een telecom- en postbedrijf) maken een nieuwe organisatiestructuur van PTT Telecom noodzakelijk. Het huidige hoofdkantoor maakt plaats voor een zogenoemd Corporate Center van de nieuwe telecomorganisatie, die KPN NV gaat heten.

Het Corporate Center bestaat uit een raad van bestuur (zes personen), de directie van KPN Telecom BV voor de Nederlandse markt en KPN International voor de buitenlandse markt en hun stafmedewerkers. Daarnaast komen er zeven 'business-eenheden', vijf 'productie-eenheden' en vijf eenheden voor de bediening van klanten.

Door meer centrale aansturing zullen de dertien districten en 32 regio's van PTT Telecom verdwijnen. Welke gevolgen die operatie heeft voor de 26.000 medewerkers is nog niet duidelijk. In de loop van volgend jaar weten zij waar ze aan toe zijn. Eind 1999 moet de reorganisatie zijn afgerond.

Of PTT Telecom als bedrijfs- en merknaam gehandhaafd blijft wordt op korte termijn beslist. Eerder was al bekendgemaakt dat W. Dik, nu voorzitter van Koninklijke PTT Nederland NV, bestuursvoorzitter wordt van de telecomtak (KPN NV). De huidige financieel bestuurder C. Griffioen van KPN zal toetreden tot de raad van bestuur van de nieuwe telecomtak KPN NV. De overige leden van de raad van bestuur van deze onderneming worden H.R. van den Bosch, J. Kooij en J. Drechsel. Een bestuurslid dat verantwoordelijkheid krijgt voor onderzoek en ontwikkeling moet nog worden gevonden. Over de nieuwe organisatie van PTT Post/TNT komen medio januari mededelingen naar buiten.

Het aandeel Koninklijke PTT Nederland reageerde vanmorgen nauwelijks op de versnelde reorganisatieplannen. Op de Amsterdamse beurs noteerde het aandeel KPN een dubbeltje hoger op 83,60 gulden. KPN maakte eind vorige week bekend dat het kabelmaatschappij Casema voor 1,7 miljard gulden verkoopt aan France Telecom.

NRC Webpagina's
17 DECEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)