U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Expertisecentrum tegen financiële fraude
DEN HAAG, 17 DEC. Om de krachten tegen de financiële fraude te bundelen, richt het kabinet een financieel expertisecentrum op. Dat blijkt uit een concept-versie van de 'Integriteitsnota' die minister Zalm (Financiën, VVD) en minister Sorgdrager (Justitie, D66) nog voor Kerstmis naar de Tweede Kamer sturen.

Politie adviseert thuis te blijven wegens ijzelfront
MIDDELBURG, 17 DEC. Het verkeer in Zeeland is vandaag overvallen door ijzel. De plotselinge gladheid zorgde tot één uur voor zo'n vijftien aanrijdingen en slippartijen. Dit leidde aanvankelijk alleen tot blikschade. Bij een aanrijding aan het begin van de middag in Wolphaartsdijk vielen wel gewonden. De politie adviseerde vanmiddag de auto te laten staan. Ook in het westen van Noord-Brabant waren de wegen rond het middaguur spekglad. Het ijzelfront trekt in noord-oostelijke richting over het land. Hevige sneeuwval zorgt in Frankrijk voor grote overlast. In en rond Parijs stonden vanmorgen tijdens het spitsuur honderden kilometers files.

'President Jeltsin gaat goed vooruit'
MOSKOU, 17 DEC. De Russische president Boris Jeltsin maakt het beter. Hij komt de infectie aan zijn luchtwegen sneller te boven dan werd verwacht en zal wellicht voor het eind van de week het Barvicha-sanatorium bij Moskou kunnen verlaten. Dat heeft zijn woordvoerder vandaag meegedeeld.

Sotheby's scherpt interne regels aan
ROTTERDAM, 17 DEC. Het Londense veilinghuis Sotheby's heeft de interne regels aangescherpt om te voorkomen dat gesmokkelde kunstvoorwerpen ter veiling komen. Voorwerpen waarvan bekend is dat ze ooit illegaal een land hebben verlaten, worden geweigerd.

Samenwerking KLM en Alitalia
ROME, 17 DEC. De samenwerking tussen KLM en Alitalia is rond. Dat melden de Italiaanse kranten en het persbureau ANSA. De raad van bestuur van de staatsholding IRI zou de samenwerking vanmiddag bekrachtigen.

NRC Webpagina's
17 DECEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)