U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Truze Lodder wil niet in bestuur publieke omroep
Truze Lodder zal niet toetreden tot de nieuwe raad van bestuur van de publieke omroep. Ze blijft zakelijk directeur van de Nederlandse Opera.



Verwijdering van filmploegen schokt Europarlement
De verwijdering van televisieploegen uit het nieuwe gebouw van het Europees Parlement heeft gisteravond geleid tot grote verontwaardiging onder Europarlementariërs.



Berlusconi voor fraude veroordeeld
De Italiaanse oppositieleider en mediamagnaat Silvio Berlusconi is gisteren tot zestien maanden veroordeeld wegens financiële fraude. Het is de eerste veroordeling voor Berlusconi, tegen wie nog andere zaken lopen.



Ivens Award voor film van Schwartz
De Duitse documentaire Auf der Kippe van Andrei Schwartz heeft de VPRO Joris Ivens Award (25.000 gulden) van het Internationale Documentaire Filmfestival Amsterdam (IDFA) gewonnen.



De erotiek van het programmeren
Er is niet veel bekend over het leven en werk van computerprogrammeurs, een beroepsgroep die een steeds belangrijker rol speelt in de samenleving. Er zijn wel wat boeken over programmeurs geschreven voor managers. Understanding the programmer en Managing programming people luiden enkele titels. Ze verraden een zekere distantie van de auteurs tot hun onderwerp, alsof programmeurs onbegrijpelijke wezens zijn die je maar moeilijk in toom kunt houden.



Topman AT&T gaat miljarden bezuinigen
Michael Armstrong, de nieuwe topman van telecommunicatiebedrijf AT&T, is van plan de kosten bij het bedrijf terug te dringen. Amstrong denkt dat er vijf tot zes miljard dollar per jaar kan worden bezuinigd.



Nee, nieuws raakt nooit op
Buitenstaanders verbazen zich er vaak over, dat kranten elke dag vol nieuws staan. Jaren lopen zij met die vraag rond, totdat zij een journalist ontmoeten. En dan komt het.




In de 21ste eeuw is gezichtshaar bij vrouwen verleidelijk, aldus het intro van de veel besproken 'women with beards'-kalender, waarop foto's van behaarde pin-ups onder wie het Kamerlid Marjet van Zuijlen. Waarschijnlijk staat de kalender nog maar even op internet. De provider die de kalender ondersteunt, wil niet meer meewerken omdat de site te goed bezocht wordt. De provider betaalt voor het dataverkeer.

(www.dds.nl/%7Ebeards)

NRC Webpagina's
4 DECEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)