U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Winnie Mandela noemt aanklachten belachelijk
Winnie Mandela heeft vandaag op de hoorzitting van de Zuid-Afrikaanse Waarheids- en Verzoeningscommissie beschuldigingen van schending van de rechten van de mens aan haar adres krachtig tegengesproken.


Suriname streeft naar 'commissie waarheid'
De Surinaamse regering wil voor het eind van dit jaar een waarheidscommissie naar Zuid-Afrikaans model instellen om de decembermoorden te onderzoeken. Dat heeft president Jules Wijdenbosch deze week bekendgemaakt tijdens een bezoek aan het binnenland.


E C O N O M I E :


'Beurs had handel NBM-Amstelland moeten stilleggen'
De Amsterdamse effectenbeurs werkt volgens de Vereniging van Effectenbezitters misbruik van voorkennis in de hand. Directeur P. de Vries van de VEB vindt dat de handel in aandelen NBM-Amstelland gisteren stilgelegd had moeten worden toen de arrestatie van de bestuursvoorzitter vertraagd tot de buitenwereld doordrong.


H O O F D A R T I K E L :


Reden tot zorg
De vleessector blijft in opspraak. Na het illegale transport van varkens tijdens de pestepidemie is er nu het schandaal van illegale handel met Brits rundvlees door Nederlandse bedrijven. Er is als gevolg van de gekkekoeienziekte een Europees exportverbod voor Brits rundvlees van kracht, maar dat heeft handelaren niet weerhouden toch dergelijk vlees op de markt te brengen.


S P O R T :


Rentree Melchiot draait uit op fiasco
Rode kaarten zijn bij Ajax een zeldzaam goed. Daarvoor is het spel van de Amsterdammers te veel gebaseerd op techniek. Wie uit het veld wordt gestuurd, blijft jarenlang gegrift in het geheugen van de statistici.


NRC Webpagina's
4 DECEMBER 1997


Rabo telebankieren op Internet

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)