U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Londen verbiedt vlees aan het been
LONDEN, 4 DEC. De Britse regering heeft gisteren aangekondigd dat ze nog voor Kerstmis met een verbod op de verkoop van vlees aan het been komt. Uit wetenschappelijk onderzoek in Groot-Brittannië is inmiddels gebleken dat de gekkekoeienziekte (BSE) ook via het beenmerg kan worden overgedragen, wat bij menselijke consumptie tot een variant van de dodelijke hersenziekte Creutzfeldt-Jakob kan leiden.

Suriname streeft naar 'waarheidscommissie'
PARAMARIBO, 4 DEC. De Surinaamse regering wil voor het eind van dit jaar een waarheidscommissie naar Zuid-Afrikaans model instellen om de decembermoorden te onderzoeken. Dat heeft president Jules Wijdenbosch deze week bekendgemaakt tijdens een bezoek aan het binnenland.

Parijs: geroofd joods goud niet in Holocaustfonds
LONDEN, 4 DEC. Frankrijk heeft vandaag in Londen laten weten het door de nazi's geroofde joodse goud waar Frankrijk recht op heeft, niet in het Holocaustfonds te willen storten.

Berlusconi in cel wegens fraude
ROME, 4 DEC. De Italiaanse oppositieleider en mediamagnaat Silvio Berlusconi is gisteren tot zestien maanden veroordeeld wegens financiële fraude. Het is de eerste veroordeling voor Berlusconi, tegen wie nog andere zaken lopen.

Jeltsin belooft reductie troepen
MOSKOU, 4 DEC. Rusland zal zijn troepen in het Baltische gebied per 1 januari 1999 met veertig procent verminderen, ongeacht de eventuele toetreding van Letland, Estland of Litouwen tot het Atlantisch bondgenootschap.

Lodder wil niet naar omroep
AMSTERDAM, 4 DEC. Truze Lodder zal niet toetreden tot de nieuwe raad van bestuur van de publieke omroep. Ze blijft zakelijk directeur van de Nederlandse Opera Stichting.

Ivens Award voor Duitse film
AMSTERDAM, 4 DEC. De documentaire Auf der Kippe van Andrei Schwartz heeft de VPRO Joris Ivens Award (25.000 gulden) van het Internationale Documentaire Filmfestival Amsterdam (IDFA) gewonnen. De NRC Handelsblad Audience Award (10.000 gulden) ging naar de Zweedse documentaire Vision Man van William Long. Het IDFA verkocht dit jaar opnieuw meer kaarten, 51.000 tegen 48.000 vorig jaar.

Van Aartsen: EU trekt beschuldiging tegen Nederland in
DEN HAAG, 4 DEC. De beschuldiging van de Europese Commissie dat Nederland zich bij de bestrijding van de varkenspest heeft laten leiden door financiële overwegingen, is van tafel. Dat schrijft minister Van Aartsen (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. De veronderstelling dat Nederland zich verrijkt zou hebben bij de bestrijding van de varkenspest stond in een concept-versie van een Brussels inspectierapport.

NRC Webpagina's
4 DECEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)