U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Begrafenis van Diana zaterdag
Diana, prinses van Wales, krijgt zaterdag een koninklijke begrafenis, geen staatsbegrafenis. Het Britse Koninklijk Huis heeft dat vanmorgen bekend gemaakt. Zij is gistermorgen vroeg in een ziekenhuis in Parijs overleden na een auto-ongeluk. In de auto, die op het moment van het ongeluk door fotografen werd achtervolgd, zat ook haar vriend Dodi Al Fayed. Hij was op slag dood.


Een legende ontstijgt het Verenigd Koninkrijk
De nationale deernis die nu in Groot-Brittannië naar de jonge prins William uitgaat, kan volgens de meeste Britse kranten een helende uitwerking hebben op de verscheurde eenheid van de Britse koninklijke familie.


B U I T E N L A N D :


Wereld prijst betrokkenheid en openheid Diana
Vanuit de hele wereld is ,,geschokt'' en ,,bedroefd'' gereageerd op het overlijden van prinses Diana. In de commentaren wordt Diana geprezen om haar warme persoonlijkheid, haar gracieuze verschijning en om haar inzet voor zieken en slachtoffers van oorlogsgeweld.


Van gevallen droomprinses tot een moderne moeder Teresa
Het is de archetypische droom van jonge meisjes die nog niet hebben geleerd om op eigen kracht te vertrouwen: trouwen met de prins op het witte paard. Maar het huwelijk met de Britse kroonprins Charles heeft Lady Diana Spencer alleen maar ellende gebracht.


Londen rouwt: 'Eerlijke kans heeft ze niet gehad'
Met tienduizenden trokken mensen gisteren naar Kensington Palace, naar Buckingham Palace, naar de St. Paul's kathedraal om te rouwen. Velen waren in tranen, anderen koelden hun woede om de dood van de prinses op fotografen.


E C O N O M I E :


Koersdruk op beurzen Azië duurt voort
De aandelenkoersen op de Aziatische effectenbeurzen zijn na de desastreuze dalingen van vorige week ook vandaag onder druk gebleven.


H O O F D A R T I K E L :


Prinses Diana
De schok, de tranen en de woede die de tragische dood van prinses Diana wereldwijd teweeg heeft gebracht, illustreren de kwetsbaarheid van de magie van het sterrendom in het massamediale tijdperk.


S P O R T :


Williams de nieuwe ster van het kindercircus
De 17-jarige Venus Williams is een van de pubers die bij de US Open de show stelen. Sponsors staan in de rij voor de nieuwe kindsterretjes van het vrouwentennis.


NRC Webpagina's
1 SEPTEMBER 1997

Autolease Holland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)