U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  
S e l e c t i e


Televisie

Radio

O O G   I N   O O G :
Hoe Diana uitgroeide tot heilige
'Up go the sales!'. Het was het eerste dat ik een Engelse journalist hoorde zeggen toen ik gistermorgen de BBC-tv aanzette, en het lijkt me een adequate samenvatting van wat er voorafging aan én volgde op de dood van prinses Diana.


T V   V O O R A F :


Realistisch portret van Curaçao
Curaçao is een eigenaardig eiland voor de bezoeker die buiten de muren van het Van der Valk hotel op de punt van Willemstad weet te blijven. Mooi is het niet. De eerste kennismaking, een rit van de luchthaven Hato naar Willemstad voert langs een kaal landschap en via de grote raffinaderij bij het Schottegat naar de buitenwijken van de hoofdstad. Tal van oude, vervallen en overwoekerde begroeide Hollandse landhuizen of grachtenpanden in wijken als Punda, Otrabanda en Scharloo kenmerken Willemstad. Voor de argeloze wandelaar zijn delen van de stad onveilig; de criminaliteitcijfers zijn hoog, drugsgebruikers lijken overal aanwezig. Witte stranden met palmbomen zijn er nauwelijks.


F I L M   V O O R A F :


The Paper
Henry Hackett, chef van de stadsredactie van de New Yorkse sensatiekrant The Sun, heeft het niet gemakkelijk. Zijn vrouw is hoogzwanger. Zijn krant balanceert op de rand van het faillissement. Zijn collega's zijn incompetent, gestoord en onuitstaanbaar.

NRC Webpagina's
1 SEPTEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)