` Inhoud Korte berichten
U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    K O R T E   B E R I C H T E N  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Stimulans voor studeren in buitenland
NIJMEGEN, 1 SEPT. Voor een selecte groep van duizend studenten wil het kabinet de volledige studie in een land van de Europese Unie, Noorwegen, Liechtenstein of IJsland bekostigen. Dit kondigde minister Ritzen (Onderwijs) vanmiddag aan bij de opening van het academisch jaar aan de Katholieke Universiteit in Nijmegen.

Celstraffen voor voetbalsupporters
HAARLEM, 1 SEPT. De rechtbank in Haarlem heeft vanmorgen acht supporters van Feyenoord veroordeeld tot celstraffen wegens deelname aan de voetbalrel in Beverwijk op 23 maart van dit jaar. De zwaarste straffen waren voor de 20-jarige L.P. en de 24-jarige M.P. die volgens de rechtbank betrokken zijn geweest bij de doodslag op de 35-jarige Ajax-aanhanger C. Picornie. Zij kregen vier jaar gevangenisstraf met aftrek. Zij gaan in hoger beroep.

Patrick Kluivert opgeroepen voor Nederlands elftal
ZEIST, 1 SEPT. Bondscoach Guus Hiddink heeft Patrick Kluivert opgeroepen voor de selectie van het Nederlands elftal dat zaterdag in Rotterdam de WK-kwalificatiewedstrijd speelt tegen België. De volledige selectie luidt: Doel: Van der Sar, De Goey. Verdediging: Bogarde, Reiziger, Stam, Numan, Frank de Boer. Middenveld: Cocu, Seedorf, Van Gastel, Van Bronckhorst, Winter, Jonk. Aanval: Ronald de Boer, Zenden, Kluivert, Van Hooijdonk, Bergkamp.

Plavsic: Serviërs achter geweld
BANJA LUKA, 1 SEPT. ,,Infiltranten'' uit Joegoslavië (Servië) zaten vorige week donderdag achter het geweld tegen soldaten van de vredesmacht SFOR in de Bosnische stad Brcko. Dat heeft gisteren Biljana Plavsic gezegd, de president van de Servische Republiek in Bosnië.

Israeliër in Kairo veroordeeld wegens spionage
KAIRO, 1 SEPT. De Israeliër Azzam Azzam is gisteren door een militaire rechtbank in Kairo veroordeeld tot vijftien jaar gevangenis met dwangarbeid wegens spionage voor Israel.

Nieuwe predikant van Westerkerk bedreigd
AMSTERDAM, 1 SEPT. De Amsterdamse predikant F. Oosterwijk, verbonden aan de Westerkerk, is vorige week anoniem bedreigd. Als zij niet zeer binnenkort de kerk zou verlaten, zouden 'voorvallen' uit haar privé-leven openbaar worden gemaakt.

Minder geld voor eco-landbouw
ROTTERDAM, 1 SEPT. De Landbouwuniversiteit Wageningen gaat bezuinigen op het onderwijs in ecologische landbouw, terwijl de belangstelling onder studenten voor het vakgebied juist sterk groeit.

Den Bosch overweegt stappen tegen huurders
DEN BOSCH, 1 SEPT. De gemeente Den Bosch overweegt juridische stappen tegen bewoners uit de Gestelsebuurt die zich verzetten tegen de komst van een Somalisch gezin. Burgemeester A. Rombouts maakte zaterdag bekend, de bewoners te willen aanklagen wegens rassendiscriminatie omdat zij zich tegen de komst van het gezin verzetten. Tevens zal in dat geval de woningbouwvereniging Stichting Hertoghuizen een procedure beginnen om discriminerende bewoners de huur op te zeggen.

NRC Webpagina's
1 SEPTEMBER 1997


NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)