U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Voor Diana was de pers een dagelijkse marteling
De media hebben prinses Diana van meet af aan gezien als 'een kwaliteitsproduct dat goed verkoopt'. Foto's van het ongeluk van zaterdagnacht worden tegen hoge prijs aangeboden.



'Doordrenk journalist met normen'
In Frankrijk worden jaarlijks honderden processen gevoerd tegen roddelbladen. In Nederland zijn de fatsoensnormen volgens deskundigen redelijk hoog, maar ook hier zou de crash van Diana kunnen leiden tot een discussie over gedragsregels voor journalisten en fotografen.



Radiozender voor kinderen gered
Kikker Radio, het enige radiostation voor kinderen, blijft toch bestaan. De omroep staakte in juli de uitzendingen uit geldgebrek.



Aangeboden: foto's Diana in het wrak De Amerikaanse media behandelen de dood van prinses Diana alsof het om de dood van een Amerikaanse president of een Hollywood-held gaat - met continue speciale uitzendingen en paginabrede krantenkoppen.



Roep om vervolging fotografen
De vader van Dodi Al-Fayed, de eveneens om het leven gekomen metgezel van prinses Diana, wil dat de fotografen die de auto van zijn zoon achtervolgden, strafrechtelijk worden vervolgd.



Rechter Kairo verwerpt eis tegen CNN
Een rechtbank in Kairo heeft het afgelopen weekeinde een eis tot schadevergoeding afgewezen tegen de Amerikaanse televisiemaatschappij CNN die volgens de klager de reputatie van Egypte en president Mubarak had aangetast door de besnijdenis van een 10-jarig meisje uit te zenden.



Ha'arets in Herald Tribune
De International Herald Tribune is vandaag voor de eerste maal in Israel gedrukt, en vervolgens uitgekomen samen met een in het Engels vertaalde editie van het ochtendblad Ha'arets. Deze dubbele primeur van dit internationale blad verrijkt het Israelische informatiepakket.



Voyeurisme en narcisme gaan tegenwoordig hand in hand
Iedereen die nu alle pijlen van gramschap richt op de 'paparazzi', die gewetenloze, brutale en alleen op geld uit zijnde scooter-shooters, ziet de ware ontwikkeling in media-land over het hoofd. En dus ook de ware schuldigen. Dat zijn de beroemdheden, de media, de afnemers, wijzelf, vindt Henri Beunders.



EZ verbiedt koppelverkoop
Minister Wijers (Economische Zaken) wil de koppelverkoop van zakelijke rubrieksadvertenties door Dagblad De Stem en het Brabants Nieuwsblad verbieden. Ook wil hij een tariefsverhoging voor adverteren in De Stem ongedaan maken.



Vroege metten
Vanouds leent de stilte van de vroege ochtend zich bij uitstek voor bezinning. Zeker die van de zondagochtend. Het is in kloosters de tijd voor gebed, bijbellezing, zang en meditatie.




Ook op het web wordt om Lady Di gerouwd, de prinses van het volk, die afgelopen weekeinde bij een auto-ongeluk in Parijs om het leven kwam. De officiële website van het Britse koningshuis opent met een zwartomlijste foto van Diana, met als onderschrift 'Diana, Princess of Wales, 1 July 1961 - 31 August 1997'. Bezoekers worden uitgenodigd om het online condoleance-register tekenen.
(www.royal.gov.uk)

NRC Webpagina's
1 SEPTEMBER 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)