U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Cameraploegen bij rampen weren'
De politie, ambulancediensten en de brandweer moeten geen medewerking meer verlenen aan cameraploegen die een ongeluk of ramp willen vastleggen. In plaats daarvan moeten journalisten hun informatie betrekken van een daarvoor opgeleide voorlichter.



Journalisten tegen gedragscode bij ramp ,,Het is ons vak om te beoordelen wat we uitzenden en wat niet'', zegt Nico Haasbroek van het Journaal. ,,We gaan gewetensvol om met beelden van rampen. De overheid moet niet alles willen regelen. Het valt me op dat het paarse kabinet steeds vaker optreedt als zedenmeester. Als wij ons iets hadden aangetrokken van alle opvattingen die het afgelopen half jaar zijn geuit, dan hadden we geen nieuws kunnen brengen over de kindermoorden, het busongeluk in Egypte of de varkenspest. ''



CDA-vragen over rol KPN betaling aan tv-directeuren
De grootste oppositiepartij, het CDA, wil opheldering van de ministers Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) en Wijers (Economische Zaken) over de rol van KPN bij omstreden privé-betalingen aan de top van de Nederlandse commerciële televisiestations.



Vraag het aan de mammoet
'Hoe werkt dat?' is een vraag die kinderen vanaf een jaar of zevenregelmatig stellen, nadat ze de waarom-fase zijn ontgroeid. De meeste ouders willen nog wel uitleggen hoe een stofzuiger of een raket functioneert, maar zullen niet snel het apparaat uit elkaar halen om te demonstreren hoe het nu precies werkt.



Hoe doen die termieten dat?
Op Internet zijn heel veel leuke programma's en spelletjes te vinden die je naar je eigen computer kunt halen. Downloaden heet dat in het Engels. De meeste van deze programma's zijn gratis. StarLogo is zo'n programma.



NRC Webpagina's
25 JULI 1997


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)