U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    N I E U W S S E L E C T I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORTE BERICHTEN  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Gekloond schaap heeft menselijk gen
Schotse onderzoekers zijn erin geslaagd om vijf lammeren te klonen, die een menselijk gen dragen. Hiermee zijn ze weer een belangrijke stap dichter bij de techniek om snel en gemakkelijk een veestapel op te bouwen die geneesmiddelen voor mensen produceert.


E C O N O M I E :


Stroomsector vraagt 2 miljard voor fusieplan
De vier Nederlandse stroomproducenten vragen 2 miljard gulden van de overheid voor de fusie tot Grootschalig Productiebedrijf. Dit bedrag dient ter compensatie van onrendabele investeringen die mede zijn gedaan op aandrang van de overheid.


H O O F D A R T I K E L :


Agenda 2000
De uitbreiding van de Europese Unie in oostelijke richting met landen die tot de revolutie van 1989/'90 onder de Sovjet-communistische invloedssfeer vielen, gaat om veel meer dan de rechtzetting van de politieke en economische erfenis van de Koude Oorlog. De toekomstige lidstaten staan voor verdergaande aanpassingen aan de markteconomie en in democratisch bestuur, de huidige EU-lidstaten voor omvangrijke financiële gevolgen. Volgens Agenda 2000, het document dat de Europese Commissie vorige week heeft gepubliceerd, zal de EU in het eerste decennium van de 21ste eeuw zes nieuwe leden (vijf Oost-Europese landen plus Cyprus) opnemen. Andere potentiële kandidaten (vijf Oost-Europese landen en Turkije) staan op de wachtlijst.


S P O R T :


Zonder startgeld geen golftoppers bij Dutch Open
Hij bekeek het genereuze aanbod met een glimlach en liet vervolgens vriendelijk doch gedecideerd weten dat het Dutch Open niet op zijn komst hoefde te rekenen. Tiger Woods, het 21-jarige Amerikaanse golffenomeen, kon 1,2 miljoen gulden tegemoet zien als hij naar de Hilversumsche Golfclub wilde komen voor het internationale kampioenschap van Nederland. Woods werd er niet warm of koud van.


NRC Webpagina's
24 JULI 1997

Autolease Holland

Veer Palthe Voûthe: Capital Asset Management

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)